Webb priznal, že ovplyvnil zápas na Old Trafforde

TASR|28. apr 2009 o 15:32

Renomovaný futbalový rozhodca Howard Webb sa priznal k chybnému verdiktu v ligovom zápase medzi Manchestrom United a Tottenhamom Hotspur

LONDÝN. Renomovaný futbalový rozhodca Howard Webb, ktorý povedie finále Anglického FA pohára medzi Chelsea a Evertonom, sa priznal k chybnému verdiktu v ligovom zápase medzi Manchestrom United a Tottenhamom Hotspur (5:2).

Kritizovaný Webb chybne odpískal pokutový kop proti londýnskym "kohútom" za stavu 0:2 z pohľadu domácich "diablov" z Old Traffordu a posadil tak manchesterský tím na koňa. Penaltu nariadil po zákroku brankára Heurelha Gomesa na Michaela Carricka, avšak aj opakovaný záber potvrdil, že najskôr došlo ku kontaktu gólmana s loptou. Následný pokutový kop premenil Cristiano Ronaldo, ktorý tak rozbehol päťgólovú smršť domácich.

Krátko po zápase tréner Spurs Harry Redknapp rezolútne uviedol, že o výsledku definitívne rozhodol práve chybný Webbov verdikt. Stredopoliar hostí Jermaine Jenas dokonca Webba obvinil z toho, že podľahol tlaku domáceho tímu, ktorý útočí na majstrovský titul.

"Hovoril som s Howardom a on sám vie, že urobil chybu," prezradil pre Daily Mail bývalý rozhodca Premier League Dermot Gallagher: "Najskôr si však myslel, že brankár sa vôbec nedotkol lopty. Bol presvedčený, že Carrick si posunul loptu a potom ho brankár zložil. Žiaľ, nebolo to ľahké rozhodnutie, ako si ľudia myslia. Také veci sa však môžu stať každému rozhodcovi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Webb priznal, že ovplyvnil zápas na Old Trafforde