Washington vymenil Gončara do Bostonu za Morrisonna a dva výbery v drafte

TASR|3. mar 2004 o 19:54

Washington 3. marca (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu Washington Capitals vymenilo hviezdneho ruského obrancu Sergeja Gončara do Bostonu Bruins ...

Washington 3. marca (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu Washington Capitals vymenilo hviezdneho ruského obrancu Sergeja Gončara do Bostonu Bruins za obrancu Shaone Morrisonna a dva výbery v tohtoročnom drafte.

Gončar v tejto sezóne vedie kanadského bodovanie obrancov celej NHL, keď získal 49 bodov. Dvadsaťdeväťročný hokejista je posledný rok pod štvorročnou zmluvou, ktorá mu celkovo zaručuje 13,95 milióna dolárov (v tejto sezóne 3,65). Gončar pôsobí v NHL desiatu sezónu a všetky strávil vo Washingtone. Capitals sa tak po Petrovi Bondrovi (Ottawa), Jaromírovi Jágrovi (NY Rangers) a Robertovi Langovi (Detroit) rozlúčili s ďalšou hviezdou. Vedenie má ešte záujem vytrejdovať nemeckého brankára Olafa Kölziga.

Generálny manažér Bruins Mike OďConnel netajil spokojnosť s príchodom novej akvizície. "Sergej patrí k najlepším a najproduktívnejším zadákom v celej súťaži a som presvedčený, že pre náš tím bude výraznou posilou. Výborne narába s pukom, má periférne videnie a je platný aj pri presilových hrách," povedal na margo Gončara O`Connel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington vymenil Gončara do Bostonu za Morrisonna a dva výbery v drafte