Slovenský tréner ťahá Poliakov za postupom. Ukrajinci ich však poriadne potrápili

Hokejisti Poľska.
Hokejisti Poľska. (Autor: Twitter PZHL - PIHF)
Sportnet|29. apr 2022 o 09:35

Hokejový šampionát 1-B divízie ponúkne ešte zaujímavý boj o postup.

TYCHY. Aj 1-B divízia MS v hokeji dokáže ponúknuť dramatický súboj. V poľskom meste Tychy sa oň postarali domáci hokejisti proti Ukrajine.

Zápas, ktorý môže mať výrazný vplyv v boji o postup do vyššej kategórie, vyhrali až 3:2 po nájazdoch Poliaci.

Poľsko viedlo vďaka dvom gólom Dominika Pasa po prvej tretine 2:1, ale Ukrajinci v záverečnej časti vyrovnali zásluhou 19-ročného Mychajla Symčuka.

V predĺžení gól nepadol a tak rozhodli až nájazdy. Poliaci v nich uspeli 2:1, keď rozhodujúci nájazd premenil Jakub Bukowski.

Duel, ktorý ponúkol veľké množstvo šancí, sledovala plná aréna. Na tribúne však mali silnú podporu oba tímy.

Reprezentantov Poľska vedie slovenský tréner Róbert Kaláber.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Ukrajinský tím je solídny v defenzíve a je dobre organizovaný. Mali sme aj šťastie, ale keď som sa dnes ráno zobudil, vedel som, že to bude dobrý deň," povedal pre IIHF.

Kalábra mrzelo, že si Poľsko nedokázalo udržať vedenie. "Tím má problém riskovať. Máme veľa príležitostí, ale nedávame góly. Problémom je najmä efektivita počas presilových hier. Nechceme len vyhrávať zápasy, ale chceme hrať dobrý hokej a baviť publikum," dodal.

Poliakov potiahol dvoma gólmi 22-ročný obranca Pas. V reprezentácii išlo o jeho prvé zásahy. "Góly nevenujem nikomu," priznal.

1-B divízia MS v hokeji 2022

Majstrovstvá sveta 1-B divízie sa v roku 2022 hrajú v poľskom Tychy. Víťaz MS 1-B divízie, ktorá je v hierarchií šampionátov treťou najvyššou, postúpi do 1-A divízie, kde aktuálne účinkujú Slovinsko, Maďarsko, Litva, Južná Kórea a Rumunsko.

"Tieto sú však pre mňa veľmi dôležité a som si istý, že je to len začiatok. Dúfam, že prídu aj dôležitejšie ciele," dodal Pas.

Ukrajina sa napriek prehre udržala v hre o postup do 1-A divízie. Ukrajinským lídrom je 38-ročný veterán Andrij Michnov, ktorého v roku 2002 draftovalo v 2. kole zo 62. miesta St. Louis Blues.

Proti Poliakom sa však bodovo nepresadil. V prvom dueli proti Estónsku (7:0) zaznamenal až štyri asistencie.

Do postupových bojov zasiahne aj Japonsko, ktoré je po dvoch dueloch stopercentné. Srbov zdolalo 8:0 a poradilo si aj s Estónskom - 7:5. Náročné duely proti Ukrajine a Poľsku ho však ešte len čakajú.

1-B divízia MS v hokeji 2022 - výsledky:


Japonsko - Estónsko 7:5 (4:2, 1:3, 2:0)

Góly: 4. Otsu, 10. Halliday, 13. Hitosato, 15. Irikura, 27. Otsu, 46. Hirano, 56. Hirano - 7. Vasjonkin, 20. Rooba, 21. Rooba, 29. Kerna, 37. Rooba

Ukrajina - Poľsko 2:3 sn (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:2)

Góly: 16. Fadjejev, 45. Symčuk - 13. a 18. Pas, rozhodujúci nájazd: Bukowski

Tabuľka 1-B divízie MS v hokeji 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenský tréner ťahá Poliakov za postupom. Ukrajinci ich však poriadne potrápili