Vyhral šesť pretekov. Slalomového fantóma bolí noha

Nór Henrik Kristoffersen.
Nór Henrik Kristoffersen. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. feb 2016 o 17:07

Účasť 21-ročného slalomového fantóma na pretekoch SP v slalome a obrovskom slalome japonskom Juzawa Naeba 13.- 14. februára nie je ohrozená.

OSLO. Suveréna slalomovej sezóny medzi mužmi, Nóra Henrika Kristoffersena, dlhodobo bolí noha a v tejto súvislosti sa podrobil v Osle viacerým vyšetreniam.

Tie ukázali, že víťaz šiestich slalomov v tejto sezóne Svetového pohára má príznaky únavovej zlomeniny, ale jeho stav sa nezhoršuje.

"Vyzerá to tak, že v porovnaní s predchádzajúcim stavom nohy nastalo zlepšenie," cituje nórskeho tímového lekára Marca Jasoba Straussa NRK.

Účasť 21-ročného slalomového fantóma na pretekoch SP v slalome a obrovskom slalome v japonskom Juzawa Naeba 13.- 14. februára by nemala byť ohrozená.

Kristoffersen naposledy vyhral slalom v rakúskom Schladmingu.

Okrem útoku na slalomový glóbus je Kristoffersen na tom veľmi dobre aj v boji o celkové prvenstvo vo Svetovom pohári. Momentálne na treťom mieste zaostáva o 98 bodov za lídrom a obhajcom veľkého glóbusu, Rakúšanom Marcelom Hirscherom.

"Nie je to nič nové, tá kosť ma trápi už od novembra. Pri lyžovaní som nemal problémy, ale bolesti sa dostavili neskôr. Musím byť opatrný, ale sezónu by som mal dokončiť. Som pripravený pre úspech podstúpiť aj mierne riziko," citujú Kristoffersena viaceré nórske médiá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vyhral šesť pretekov. Slalomového fantóma bolí noha