Vůjtek: Šatan nehral lepšie ako nominovaní

(Autor: TASR)
Peter Filin|7. jan 2014 o 14:39

Tréner na tlačovke ukázal svoju olympijskú nomináciu. Prečítajte si, ako sa rozhodoval.

Ako zdôvodnil Vůjtek absenciu Šatana?

"Bolo to ťažké nevziať Šatana, Mira si veľmi vážim a vážim si aj to čo spravil pre slovenský hokej. Začal sezónu neskoro, odohral deväť zápasov a v ôsmich neskóroval. Nezdalo sa nám, že jeho hra bola na vyššej úrovni ako hra hráčov, ktorí sú nominovaní."

Boli nejaké záverečné rozhovory so Šatanom?

"Žiadne rozhovory neboli, rozhodli sme sa na základe našich pozorovaní a vývoja."

((video))

Prečo Vůjtek vybral Marcinka?

"Veľmi sa zlepšil, na predvianočnom turnaji vo Švajčiarsku bol našim najlepším stredným útočníkom. Hral tam na pozícií, ktorú od neho očakávame - tretieho-štvrtého centra. Dobre bránil, má výborné fyzické parametre. Myslíme si, že v obrannej činnosti sú spolu s Michalom Handzušom dvaja najlepší centri."

Výber ktorého hráča najviac zvažovali?

"Najtesnejšia bola pre nás nominácia tretieho brankára. Rozhodovali sme sa medzi Lacom a Staňom."

Čo rozhodlo v prospech Laca?

"Prevážilo to, že nás svojimi výkonmi dostal na olympijské hry. Na MS 2012 zachytal fantasticky a do Soči nás potlačil."

Prečo je Radivojevič prvým náhradníkom?

"Veľmi sme zvažovali jeho účasť, Radivojevič zahral na ostatných dvoch majstrovstvách sveta (2012 a 2013) veľmi dobre a bol aj prínosom pre kolektív. Mrzí nás, že sa do zostavy nezmestil."

Ako zdôvodnil Vůjtek nomináciu Jurča?

"Jurča sledujeme už dlhšie, aj keby nehral v Detroite, tak sme boli rozhodnutí ho nominovať. Páčila sa nám jeho hra už v AHL a keď sa dostal do prvého tímu Detroitu, tak nás presvedčil o nominácii do Soči. Okrem toho potrebujeme mužstvo omladiť, v Soči bude veľké klzisko a potrebujeme mladých dravých rýchlych korčuliarov."

Prečo ide do Soči Marinčin?

"Prebojoval sa do prvého tímu Edmontonu, čo je veľký úspech. Je to vysoký hráč, dôrazný, myslím si, že musí dostať príležitosť."

((v2))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vůjtek: Šatan nehral lepšie ako nominovaní