Vučko sa v Tatrane postupne udomácňuje

Nový pivot. L. Vučko sa teší na prestížne európske súťaže.
Nový pivot. L. Vučko sa teší na prestížne európske súťaže. (Autor: TANPO)
Ján Leško|11. aug 2016 o 00:00

Jeden z pätice novicov v kádri Tatrana Prešov nezačal práve šťastne.

PREŠOV. Leon Vučko, odchovanec klubu mnohonásobného majstra Chorvátska Croatie (momentálne PPD) Záhreb, sa zranil na vstupných testoch hneď na úvod prípravného obdobia. Poslušnosť mu vypovedalo koleno.

Tak ako rýchlo do Prešova prišiel, rovnako rýchlo sa vracal domov. Nie však na dlho, lebo zranenie sa našťastie neukázalo byť vážne.

Doma v Záhrebe sa dvadsaťjedenročný, stodeväťdesiatdva centimetrov vysoký a stopätnásť kilogramov vážiaci pivot doliečil a zakrátko už absolvoval prvé herné previerky s majstrovským Tatranom.

Zvyká si na spoluhráčov i na jazyk

Leon Vučko sa prešovským hádzanárskym fanúšikom predstavil v dvoch domácich prípravných stretnutiach Tatrana Prešov s poľským Górnikom Zabrze.

Ďalšie tri zápasy, s maďarským Grundfos Tatabánya, českým HC Zubří a turnaj usporiadajúcim HKM, odohral v zeleno-bielom na medzinárodnom Primasteel Cupe 2016 v Šali.

„Môj príchod do Tatrana sa síce trochu ľahším zranením skomplikoval, no všetko je už v tomto smere v poriadku. S klubom som uzavrel profesionálnu zmluvu, odohral prvé zápasy a moje dojmy sú iba pozitívne. Partia hráčov ma prijala ozaj veľmi korektne. Snažia sa mi pomôcť ako sa dá v tréningovom procese, v prvých zápasoch a tiež v komunikácii. Snažím sa čo najviac pochytiť zo slovenského jazyka, aby som si na ihrisku s novými spoluhráčmi čo najlepšie rozumel. Zatiaľ to je na dobrej ceste v tomto smere.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vučko sa v Tatrane postupne udomácňuje