Volejbalové derby pri Toryse vyznelo pre Košice

Prešovčan Ivo Mikovčík (vľavo) sa snaží blokovať Patrika Lamanca z Košíc, ktorý v zápase zaznamenal 30 bodov.
Prešovčan Ivo Mikovčík (vľavo) sa snaží blokovať Patrika Lamanca z Košíc, ktorý v zápase zaznamenal 30 bodov. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Martin Belej|11. dec 2016 o 19:12

V šlágri 17. kola extraligy vyhrali po dráme Košice v Prešove 3:2.

PREŠOV. Zápas druhého s tretím, východniarske derby - to boli lákadlá zápasu 17. kola extraligy volejbalistov, v ktorom na seba narazili VK Mirad PU Prešov a VK KDS Šport Košice.

Pre Prešovčanov to bol zároveň posledný duel základnej časti, keďže v záverečnom kole majú voľno.

Derby začali lepšie hostia, ktorí získali vcelku jasne prvý set, ale potom sa karta obrátila. Prešov, ktorý hral bez zraneného smečiara Martina Sopka st. (Červeň a Halaj len striedali), vyhral v koncovkách ďalšie dva sety.

Štvrté dejstvo mali dlho v rukách domáci, zdalo sa, že kráčajú za výhrou. Košice sa však pred koncovkou dotiahli, a keď Prešov nevyužil dva mečbaly, hostia si vynútili tajbrejk.

V ňom viedli domáci 4:0, 5:1 a ešte 6:3, ale potom sa začala karta obracať. Od stavu 8:7 otočili Košičania vo svoj prospech (8:9) a súpera už do vedenia nepustili. Po ťahačke bod za bod od stavu 12:12 hostia tromi bodmi v sérii definitívne rozhodli o svojom triumfe.

Prešov ostal na druhej priečke, Košičania sú tretí a v poslednom kole základnej časti cestujú na palubovku lídra do Nitry.

Extraliga volejbalistov Prešov - Košice: fotogaléria

12.12.2016

Hlasy trénerov

Jaroslav Vlk, tréner Prešova: "Myslím si, že zápas mal pre oko diváka grády. Bol dramatický až do poslednej lopty. Mnoho výmen v poli obidve družstva bojovali. My napriek toho, že sme nastúpili bez troch hráčov základnej šestky sme podali dobrý bojovný výkon. Aj keď tam boli hluché mieste, napríklad v štvrtom sete sme sa pri súperovom servise nevedeli pohnúť. A takýchto okamihov bolo dosť. Takisto v piatom sete sme výborne začali, viedli sme 4:0, ale opäť výborne podanie Košíc, naše nezložené lopty a Košice sa v koncovke presadili dôraznejším útokom."

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: "Boli sme si vedomí, že Prešov nastúpil bez troch hráčov v základnej zostave. Cez to všetko si myslím, že Nitra aj Prešov sú družstvá ktoré majú adekvátnu náhradu za základnú šestku. Preto som neočakával výrazný herný pokles. Dokázali vyhrať aj v Komárne, kde sa hrá ťažko. Musím svoje družstvo pochváliť za zvrat v štvrtom sete, ale je tam stále na čom pracovať, pretože vonku hráme stále zle."

Zdroj: svf.sk

Štatistika

VK Mirad PU Prešov - VK KDS Šport Košice 2:3 (-20, 22, 23, -25, -12)

Hralo sa 135 minút, rozhodovali Mokrý a Daruľa.

Prešov: Jurko 3, M. Hudák 13, Macko 18, Lux 23, Drobňák 17, Mikovčík 6 – libero T. Lampart (Červeň, Halaj 1). Tréner J. Vlk.

Košice: Kasperkevič 2, Jakubov 19, Kríž 6, Lamanec 30, M. Sopko ml. 19, Bališin 9 – libero Vitko (Smolej, Šompľak, Labik). Tréner R. Vlkolinský.

Ďalšie zápasy 17. kola: Stará Ľubovňa - Prievidza 1:3, Svidník - Myjava 3:1, Nitra - Komárno 3:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalové derby pri Toryse vyznelo pre Košice