Uspeli muži aj ženy. Desať slovenských lodí je v semifinále C1 na ME juniorov

Vodný slalom - ilustračná forografia.
Vodný slalom - ilustračná forografia. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
TASR|12. aug 2022 o 13:39

Najlepšie sa darilo Jaromírovi Ivaneckému.

ČESKÉ BUDĚJOVICE. Desať z dvanástich slovenských lodí postúpilo z piatkových kvalifikačných jázd do semifinále C1 na majstrovstvách Európy juniorov a do 23 rokov, ktoré sa konajú v Českých Budějoviciach.

Najlepší výkon predviedol Jaromír Ivanecký, ktorý vyhral kvalifikáciu medzi juniormi. V prvej rozjazde si pripísal iba dve trestné sekundy a dosiahol najrýchlejší čas spomedzi všetkých pretekárov - 99,34 s.

Okrem neho priamo postúpil aj Samuel Krajčí, ktorý skončil v prvej jazde s tromi ťukmi a stratou 6,70 s na krajana na deviatom mieste.

Dávida Štaffena diskvalifikovali, ale dokázal si následne postup zaistiť v opravnej jazde. Medzi juniorkami neuspeli v prvej jazde Stanislava Ďuratná a ani Petronela Ižová, keď skončili za najlepšou pätnástkou, no v druhej kvalifikačnej jazde úspešne zložili reparát.

V semifinále však bude chýbať tretia slovenská juniorka Ema Diešková, ktorej nestačili na postup ani dve jazdy, v tej druhej dostala 50-sekundovú penalizáciu.

V kategórii do 23 rokov uspelo takisto päť zo šiestich slovenských lodí.

Medzi mužmi sa prebojovali do semifinále Ľudovít Macúš z 12. a Juraj Dieška z 13. miesta, naopak, ani opravná jazda nestačila na postup Adamovi Janovčíkovi.

Spomedzi žien sa kvalifikovali všetky tri Slovenky. Emanuela Luknárová predviedla tretí najlepší výkon, keď s dvomi trestnými sekundami obsadila tretiu priečku s mankom 2,34 s na najlepšiu domácu pretekárku Gabrielu Satkovú.

V prvej kvalifikačnej jazde si postup zabezpečili aj desiata Soňa Stanovská a dvanásta Simona Glejteková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Uspeli muži aj ženy. Desať slovenských lodí je v semifinále C1 na ME juniorov