Vo vnútri lyžiarskej asociácie sa stupňuje napätie

Petra Vlhová získala na rodnom kopci v Jasnej titul juniorskej majsterky sveta v slalome.
Petra Vlhová získala na rodnom kopci v Jasnej titul juniorskej majsterky sveta v slalome. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|23. júl 2014 o 18:15

Čerstvú juniorskú majsterku sveta v slalome Petru Vlhovú prichýlil na tréningoch B-tím francúzskej reprezentácie.

BRATISLAVA. Adam Žampa a Petra Vlhová majú za sebou najúspešnejšie sezóny. Talenty novej generácie našich zjazdárov však majú stále ťažšie podmienky zo strany domácej asociácie.

„Naozaj je to s nami čím ďalej tým horšie. Len problémy s kombinézou sa ťahajú roky. Teraz tŕpneme ako vlani, či nám požičajú, či prenajmú auto,“ vraví Petra Vlhová. Nezvykne sa sťažovať, je známa schopnosťou s úsmevom zvládať aj najtvrdšiu tréningovú záťaž.

Vďaka jej staršej kamarátke Veronike Velez-Zuzulovej strávila trojtýždňovú prípravu s francúzskym B-tímom v známom horskom stredisku Le Alpes Deux.

„Posledný týždeň som bola v Annecy, kde sa mi venoval kondičný tréner Mario Cordoano. Ten istý špecialista, čo po operácii kolena pomáhal aj Veronike. Stará sa o mňa perfektne, “ dodala mladá Slovenka.

Konkurentky ju vzali

Renomované tímy nezvyknú brať konkurenciu, aby sa im pozerala do stratégie či tréningov. Petra sa trochu zviezla na nepriamom vplyve Veroniky Velez –Zuzulovej. Príprava s Francúzkami jej padla vhod.

„Petra ich potiahla v slalome, Francúzky sú zas zväčša lepšie v obráku a super-G, kam sa zase doťahovala ona,“ pochvaľoval si tréner Ivan Iľanovský.

S francúzskym tímom majú už dohodnuté aj sústredenie v Čile. Hlavný sponzor – otec Igor Vlha zvádza často bezvýchodiskové súboje s funkcionármi asociácie, v ktorej má najnovšie šéf úseku alpských disciplín Marino Mersich ambície vytesniť aj k samotnú šéfku Janu Gantnerovú.

.„Keď som sa ho spýtal, či a za akých podmienok sa dostaneme k autu na budúcu sezónu, arogantne sa mi vysmial do tváre. Neexistuje kultúrna komunikácia,“ vraví Vlha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vo vnútri lyžiarskej asociácie sa stupňuje napätie