Vo veku 64 rokov zomrel trojnásobný grandslamový deblový šampión McNamara

Peter McNamara a vľavo John McEnroe v exhibičnom zápase  štvorhry proti  dvojici Mansour Bahrami a Ivan Lendl 15. októbra 2014 v Bratislave.
Peter McNamara a vľavo John McEnroe v exhibičnom zápase štvorhry proti dvojici Mansour Bahrami a Ivan Lendl 15. októbra 2014 v Bratislave. (Autor: Martin Baumann TASR)
TASR|22. júl 2019 o 07:51

Austrálčan pôsobil aj ako úspešný tréner.

MELBOURNE. Vo veku 64 rokov zomrel bývalý austrálsky tenista Peter McNamara.

Trojnásobný grandslamový šampión vo štvorhre skonal vo svojom dome v Nemecku po boji s rakovinou prostaty.

McNamara získal všetky tri prvenstvá spolu s krajanom Paulom McNameem, prvýkrát triumfovali v roku 1979 na Australian Open, ďalšie dve si vybojovali vo Wimbledone (1980, 1982).

McNamarovi sa darilo aj v dvojhre, v ktorej vyhral päť turnajov a najvyššie bol na 7. mieste rebríčka ATP. Na Grand Slamoch sa dostal najvyššie na domácej pôde, v roku 1980 sa predstavil v semifinále Australian Open, vo Wimbledone a na Roland Garros bol raz vo štvrťfinále.

Kariéru ukončil už vo veku 28 rokov pre zranenie kolena. Neskôr pôsobil ako úspešný tréner, pracoval s Markom Philippoussisom, Grigorom Dimitrovom či Číňankou Wang Čchiang.

"Je ťažké uveriť, že po 50 rokoch priateľstva 'Macca' odišiel... život si žil naplno a budeš nám chýbať kamarát," napísal McNamee na sociálnej sieti. Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vo veku 64 rokov zomrel trojnásobný grandslamový deblový šampión McNamara