Vlkolinský: Rozhodca mal snahu nás zrušiť

Košický tréner Richard Vlkolinský bol rozladený.
Košický tréner Richard Vlkolinský bol rozladený. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|27. jan 2016 o 00:00

Volejbalisti VK KDS Šport Košice prehrali v nedeľu na pôde lídra extraligy z Nitry 2:3, hoci už viedli 2:0 na sety.

Košičania vo vypätom závere vyše dvojhodinového zápasu uvideli po diskusiách s rozhodcom aj dve červené karty. Tréner Vlkolinský hovorí o veľkej nespravodlivosti a hrubom porušení všetkých pravidiel zo strany hlavného arbitra.

KOŠICE. Zverenci trénera Vlkolinského cestovali do Nitry po domácej výhre 3:0 nad Myjavou.

„Myslím si, že na obe stretnutia sme boli veľmi dobre pripravení. Čo sa týka prvých dvoch setov v Nitre, my sme totálne ovládali hru a vo všetkých činnostiach sme boli lepší. Hráči sa prezentovali presne tým, čo sme si pred zápasom povedali a čo som od nich požadoval. V treťom sete sa to celé lámalo, každý chvíľku viedol a v koncovke sa nám podarilo zmazať náskok Nitry. Hlavný rozhodca však už počas tohto setu rozbíjal rytmus hry častými prerušeniami a dohadovaním s postranným rozhodcom o verdiktoch, nové lopty, sporné boli prisúdené Nitre, na čo sme ešte v treťom sete nereagovali. Tento set sme však prehrali a odvtedy sa to už len zhoršovalo,“ povedal pre Korzár Vlkolinský.

Ešte nezažil, aby bol rozhodca suspendovaný

Lodivod košického tímu mal po stretnutí pocit veľkej krivdy. Obzvlášť na verdikty rozhodcu, ktoré prišli v druhej časti zápasu.

„To, čo sa začalo diať od štvrtého setu a v piatom sete bolo čosi nevídané. Akákoľvek sporná lopta bola prisúdená na stranu Nitry. Lopta, ktorá mala byť posúdená ako bod pre nás bolo posúdené novou loptou a protesty boli okamžite ohodnotené žltými a červenými kartami. Dokonca pri vstupe do tajbrejku sme rovno prehrávali 0:2, pretože sme chytili dve červené karty po sebe. To, čo rozhodca spravil, bolo doslova neuveriteľné,“ skonštatoval Vlkolinský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlkolinský: Rozhodca mal snahu nás zrušiť