Vlhová je bez trénera. Chcela som pokračovať, no on odo mňa odišiel, vraví

Ivan Iľanovský už nie je trénerom Petry Vlhovej.
Ivan Iľanovský už nie je trénerom Petry Vlhovej. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|2. máj 2016 o 14:36

Petra Vlhová a tréner Ivan Iľanovský spolupracovali päť rokov.

BANSKÁ BYSTRICA. Už po finále Svetového pohára alpských lyžiarov v St. Moritzi sa Ivan Iľanovský nevedel naisto vyjadriť, či ostane naďalej trénerom Petry Vlhovej.

„Ešte budeme mať míting, na ktorom sa všetko rozhodne. Je to zatiaľ otázne. Uvidíme, čo život prinesie,“ vyhlásil.

Iľanovský odišiel sám

Po sezóne, v ktorej iba 20-ročná Liptáčka vyhrala svoj prvý slalom Svetového pohára vo švédskom Aare a v konečnom poradí najtočivejšej disciplíny obsadila 6. miesto sa ich cesty rozišli.

„Tréner so mnou skončil. Ja som s ním chcela pokračovať, no on odo mňa odišiel. Mrzí ma to, lebo za päť rokov som sa od neho veľa naučila. Myslela som si, že keď sa stále zlepšujem, mohli by sme zamakať ešte aspoň jednu sezónu,“ uviedla Vlhová v tlačovej správe VŠC Dukla Banská Bystrica.

Výsledkom spoločného snaženia slalomárskej kométy a jej trénera bola najprv zlatá medaila na ZOH mládeže 2012 v Innsbrucku, predvlani titul juniorskej majsterky sveta v Jasnej.

Na stupňoch víťazov skončila Vlhová aj vo Flachau.

"Nová sezóna pre mňa bude ešte náročnejšia, pretože veľa vecí bude nových a všetci budú odo mňa očakávať minimálne také výsledky, ako v tomto roku. Sama od seba neočakávam menej, ale do novej sezóny pôjdem s maximálnou pokorou. A už teraz - v prípravnom období - urobím všetko pre to, aby som sa čo najviac zlepšila. Myslím, že by som mohla byť dobrou lyžiarkou."

Vlhová si želá Taliana

Ich päťročná vzájomná spolupráca sa skončila 30. apríla 2016. „Pracovnú zmluvu sme po dohode s VŠC Dukla nepredĺžili. K dôvodom sa vyjadrovať nebudem,“ poznamenal Iľanovský.

Budúcim trénerom slovenskej lyžiarky by sa podľa jej vyjadrení mohol stať taliansky špecialista Livio Magoni, ktorý bol tri roky šéfom realizačného tímu slovinskej univerzálky Tiny Mazeovej.

„Čakajú nás ešte záverečné rokovania, ale bola by som šťastná, keby mojim novým hlavným trénerom. Čoskoro pôjdeme do Talianska, kde sa pokúsime dohodnúť všetky detaily spolupráce,“ uzavrela.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vlhová je bez trénera. Chcela som pokračovať, no on odo mňa odišiel, vraví