Víťazom 37. Rely Košice a staronovým majstrom Slovenska Béreš jr.

Posádka J. Béreš, R. Müller pred štartom 2. súťažného dňa Rely Košice.
Posádka J. Béreš, R. Müller pred štartom 2. súťažného dňa Rely Košice. (Autor: TASR)
TASR|15. okt 2011 o 20:21

Jozef Béreš junior na Škode Fabii S2000 vyhral 37. ročník Rely Košice a zároveň obhájil aj svoj titul majstra Slovenska.

Jozef Béreš junior vyhral 37. ročník Rely Košice a zároveň obhájil aj svoj titul majstra Slovenska.

KOŠICE. Jozef Béreš junior na Škode Fabii S2000 vyhral 37. ročník Rely Košice a zároveň obhájil aj svoj titul majstra Slovenska pred Poliakom Grzegorzom Grzybom, keď ho predstihol o 21 bodov.

Dramatickejší záver košickej súťaže i celého slovenského či poľského šampionátu si jazdci ani diváci nemohli želať. Dvojdňové zápolenie počas 37. Rely Košice malo potrebný náboj od prvej do poslednej rýchlostnej skúšky. Každý deň súťaže sa do oboch šampionátov započítaval samostatne, a tak v hre bolo 60 bodov do celkového poradia.

O titul majstra Slovenska sa uchádzali hneď traja jazdci Béreš junior, Poliak Grzegorz Grzyb aj Jaroslav Melichárek, pričom posledný po prvom dni stratil aj teoretickú šancu tento súboj ovplyvniť. Výsledok rely aj šampionátu sa lámal v najdlhšej rýchlostnej skúške Opiná s takmer 25 km.

Prvý prejazd nahral Bérešovi jr., ktorý ho na rozdiel od Grzyba i dovtedy vedúceho jazdca rely Bouffiera zvládol bez problémov, kým jeho súperov zdržali defekty a stratili viac ako sedem minút. Bérešovi jr. sa tak otvorila cesta k úspešnej obhajobe titulu. Aj napriek problémom v poslednej RS si prvenstvo udržal a tešil sa z celkového víťazstva aj úspešnej obhajoby majstrovského titulu.

"Som rád, že sme to dokázali, lebo súťaž bola nesmierne náročná. Hlavne druhý deň, keď hneď prvá ereska zamiešala poradím. Mali sme to šťastie, že sme netrafili kameň podobne ako súperi a dostali sme sa do vedenia v slovenskom 'majstráku'. Solowow nemal veľký náskok, preto sme si povedali, že skúsime zaútočiť a na tretej ereske to vyšlo. Na poslednej nám odišiel zadný diferenciál a mysleli sme, že to neustojíme, ale nakoniec to vyšlo a máme veľkú radosť," neskrýval radosť J. Béreš jr.

ico

Výsledky 37. Rally Košice:

1. Jozef Béreš jr., Róbert Muller (SR/Škoda Fabia S2000) 1:26:55,6 hod., 2. Michal Solowow, Maciek Baran (Poľ./Ford Fiesta S2000) +6,1, 3. Jaroslav Melichárek, Richard Lasevič (SR/ČR Mitsubishi Lancer WRC05) 1:53,9, 4. Jaroslav Orsák, Karel Vajík (ČR/Mitsubishi LAncer EVO IX) 2:21,3, 5. Kajetan Kajetanowicz, Jaroslav Baran(Poľ./Subaru Impreza TMR) 2:30,2, 6. Wojciek Chuchala, Kamil Heller (Poľ./Subaru Impreza) 2:52,9, 7. Michal Bebenek, Grzegorz Bebenek (Poľ./Mitsubishi Lancer EVO X RS) 3:20,1, 8. Igor Drotár, Vladimír Bánoci (SR/Subaru Impreza WRC) 4:12,8, 9. István Petho, Attila Ruboczky (Maď./Mitsubishi Lancer EVO IX) 5:23,5, 10. Laurnet Viana, Isabelle Galmiche (Fr./Citroen C4 WRC) + 5:52,0.

Víťazi jednotlivých tried:

1 Jaroslav Melichárek (Mitsubishi Lancer WRC05)

2 Jozef Béreš jr. (Škoda fabia S2000)

3 Wojciek Chuchala (Subaru Impreza)

5 Jan Chmielewski (Citroen DS3)

6 Ariel Piotrowski Citroen C2 R2 Max)

8 Juraj Kiezi (Seat Lenon TDi)

9 Martin Vaško (Honda Civic)

F1 Tomáš Konečný (Suzuki Swift)

F3 Marek Žeňuch (Nissan Sunny)

F4 Peter Lorenčík (Mitsubishi Lancer EVO X)

H Milan Kundis (Škoda RS 130)

Konečné poradie DMACT Tyres Rally 2011, M SR: 1. Jozef Béreš jr, Róbert Muller (SR) 191 b., 2. Grzegorz Grzyb, Daniel Sviatkowski (Poľ) 170, 3. Jaroslav Melichárek, Richard Lasevič (SR) 162, 4. Igor Drotár, Vladimír Bánoci (SR) 120, 5. Wojciek Chuchala, Kamil Heller (Poľ.) 110.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Víťazom 37. Rely Košice a staronovým majstrom Slovenska Béreš jr.