Trnava šokovala Slovan, zažiaril hráč s najnižšou cenou na trhu

Futbalisti FC Spartak Trnava sa tešia po strelenom góle.
Futbalisti FC Spartak Trnava sa tešia po strelenom góle. (Autor: TASR)
Pavol Spál|17. apr 2021 o 18:35

Trnava vyhrala na Slovane.

BRATISLAVA. Zo všetkých hráčov na ihrisku bol počas derby Slovan verzus Trnava najlacnejší, aspoň čo sa týka futbalového trhu.

Známy server Transfermarkt, ktorý celosvetovo odhaduje hodnoty futbalistov, ocenil brankára Trnavy Dominika Takáča iba na 50-tisíc eur.

To je aj na pomery slovenskej ligy veľmi málo.

V 5. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy vyhral Spartak Trnava na pôde Slovana 2:1.

Trnavčania búrlivo oslavovali, kapitán Spartaka Martin Mikovič sa vrhol na zem a od radosti búšil do zeme.

„Budem si tento zápas pamätať,“ začal v rozhovore pre RTVS tréner Spartaka Michal Gašparík. Bolo to jeho prvé derby vo funkcii trénera.

Gašparík: Máme lepší tím

„Začalo to fanúšikmi pred zápasom. Bolo to fakt perfektné. Strašne nás to nakoplo,“ pochvaľoval si Gašparík. Čo ho potešilo pred zápasom?

Fanúšikovia Trnavy utvorili pozdĺž jednej z trnavských ulíc koridor a vyprevádzali autobus futbalistov na ceste do Bratislavy.

„Slovan má jednoznačne lepšie individuality, ale my máme lepší tím. A dnes vyhral lepší tím,“ pokračoval Gašparík. Tridsaťdeväťročný tréner bol plný emócii.

Vymyslel taktiku, ktorá fungovala. Trnava hrala agresívne, dobre napádala. A bola efektívna. Z dvoch striel na bránku strelila dva góly.

„Chalani boli dobre pripravení a dobre plnili taktické pokyny. V druhom polčase sa už Slovan ani nedostával do šancí. Celkom dobre sme to ustáli,“ tešil sa Gašparík.

Pod Gašparíkom to Trnave ide

Jeho otec rovnakého mena bol tiež známy trnavský futbalista. Aj junior Michal má DNA Spartaka.

V Trnave sa narodil a vyrástol v kultovom klube. V prvej lige strieľal góly. Do Trnavy sa dvakrát vrátil ako hráč a pred piatimi rokmi už ako tréner mládeže.

Koncom roka viedol v Trnave výber do 19 rokov a od nového roka skočil rovno do prvého tímu, keď nahradil Norberta Hrnčára.

Trnave sa pod vedením nového trénera zatiaľ darí. Z desiatich zápasov až osem vyhrala. To sotva niekto čakal. Gašparík svojich hráčov na Slovan dobre motivoval.

Hlavným hrdinom zápasu bol brankár Takáč. Zaujal hlavne famóznym zákrokom v druhom polčase, ktorým zneškodnil čistú šancu Ezekiela Hentyho.

Ukončili zlú sériu

Bol to kľúčový zákrok zápasu.

Dvadsaťdvaročný Takáč má v najvyššej slovenskej súťaže minimálne skúsenosti, odchytal iba šiesty zápas. V bránke alternuje za zraneného Dobrivoja Rusova.

Slovan prekonal brankára Trnavy až v 84. minúte, keď premenil penaltu Rafael Ratao.

Pred zápasom Trnava nevyhrala so Slovanom až osem zápasov za sebou a svojho úhlavného rivala nepokorila gólom viac ako šesť zápasov, celkovo až 597 minút. To už neplatí.

Dominik Takáč.
Dominik Takáč. (Autor: TASR)

Emócie k rozhodcovi

Všetko to ukončil Vasil Božikov. Stopér Slovana si dal v prvom polčase vlastný gól. Druhý gól Trnavy pridal Kyriakos Savvidis.

Grécky stredopoliar najprv trafil pravačkou z priameho kopu iba múr, ale vzápätí ľavačkou prekonal Greifa. Bola to parádna strela.

"Trnava dala do toho viac túžby, my sme vkladali emócie skôr smerom k rozhodcovi ako do hry," vravel podľa TASR brankár Slovana Dominik Greif.

"Góly dali zo štandardiek, boli smolné. Prvý vlastný a druhý to tam prestrelil po tom, ako najprv trafil múr. Hrali dobre a podali dobrý výkon. Spartak nás neprekvapil, po dlhšej dobe mal zápas lepšiu úroveň a s ľuďmi to bude ešte lepšie," uzavrel Greif.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava šokovala Slovan, zažiaril hráč s najnižšou cenou na trhu