Ruský hokejista Saprykin vyvádzal v lietadle, pilot musel núdzovo pristáť

Oleg Saprykin (vľavo) si v minulosti obliekal aj dres ruskej hokejovej reprezentácie.
Oleg Saprykin (vľavo) si v minulosti obliekal aj dres ruskej hokejovej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. jan 2019 o 10:43

Po vypočutí na policajnom oddelení Saprykina prepustili.

MOSKVA. Ruský hokejista Oleg Saprykin sa počas letu na linke Soči - Moskva dopustil výtržností, ktoré prinútili pilota núdzovo pristáť v meste Voronež.

Saprykin mal podľa portálu championat.ru vyvolať nepokoje po tom, ako mu letuška odmietla naliať ďalší pohár whisky.

"Polícia dostala od dispečera leteckej bezpečnostnej služby správu o potrebe príchodu policajného zboru na palubu lietadla smerujúceho zo Soči do Moskvy. Muž, ktorý bol opitý, rušil verejný poriadok, obscénne sa vyjadroval na adresu cestujúcich a palubného personálu. V súvislosti s tým sa pilot lietadla rozhodol núdzovo pristáť vo Voroneži," uviedla predstaviteľka ministerstva vnútra Ruskej federácie Irina Volková.

Počas letu Saprykin požíval alkohol a po tom, ako mu letuška odmietla naliať ďalšiu whisky, začal robiť výtržnosti. Dostal sa aj do konfliktu so spolusediacim. Saprykina po vypočutí na policajnom oddelení prepustili.

Tridsaťsedemročný útočník hral v sezóne 2015/2016 v KHL za Salavat Julajev Ufa. Pôsobil aj v NHL v tímoch Calgary Flames, Ottawa Senators či Phoenix Coyotes.

V roku 2009 získal s ruskou reprezentáciou vo švajčiarskom Berne titul majstra sveta. Na tomto šampionáte si pripísal 7 bodov za 4 góly a 3 asistencie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ruský hokejista Saprykin vyvádzal v lietadle, pilot musel núdzovo pristáť