Fehérváry strelil prvý gól v NHL, ihneď mu gratuloval Ovečkin

Martin Fehérváry sa teší zo svojho prvého gólu v NHL.
Martin Fehérváry sa teší zo svojho prvého gólu v NHL. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|23. okt 2021 o 20:38 (aktualizované 23. okt 2021 o 21:42)

Na twitteri mu blahoželal aj Peter Bondra.

WASHINGTON. Narodený v Bratislave, Slovensko. Takýto titulok použila zámorská réžia v 29. minúte zápasu medzi Washingtonom a Calgary.

V krátkosti ním chcela predstaviť hráča, ktorý tesne predtým strelil svoj prvý gól v NHL. Bol ním slovenský obranca Martin Fehérváry.  

Dvadsaťdvaročný hokejista sa premiérového zásahu dočkal vo svojom 11. zápase v zámorskej profilige. Veľmi dobre podporil útok Washingtonu, Tom Wilson mu pri mantineli posunul puk a Fehérváry prekonal Dana Vladařa.

Strelou švihom našiel pod vyrážačkou českého brankára malý priestor a znížil priebežný stav zápasu na 2:3 z pohľadu domácich. Ako prvý bol pri ňom hviezdny Alexander Ovečkin, ktorý mu ihneď gratuloval. 

"Snažil som sa podporiť útok. Puk sa vrátil ku mne, uvidel som voľný priestor na strelu, a tak som vystrelil. Som veľmi šťastný," povedal 46. hráč draftu NHL z roku 2018 v rozhovore cez prestávku. 

Presný zásah slovenského obrancu zaskočil aj komentátorov televízie Nova Sport. Tí si Fehérváryho zmýlili s Tomom Wilsonom, ktorý mu na gól nahral. Kým mladý obranca nosí číslo 42, kanadský útočník má 43-ku. 

Neskôr však vyzdvihli zakončenie obrancu Washingtonu. 

"Celý čas sa pozeral na druhú stranu. Snažil sa presvedčiť obranu aj Dana Vladařa, že bude prihrávať. Urobil to ako skúsený útočník, hoci je to v NHL neskúsený obranca. Skvelá práca."

Martinovi Fehérvárymu k prvému gólu v NHL na sociálnej sieti twitter gratuloval aj Peter Bondra, ktorý v drese Washingtonu nastrieľal 472 gólov. 

Obranca, ktorý hokejovo napredoval vo Švédsku, nastúpil v prvom obrannom páre s Johnom Carlsonom, ktorý patrí medzi najlepších bekov NHL.

Fehérváry v zápase nazbieral tri plusové body, teda bol pri všetkých góloch Washingtonu. Ten však napokon podľahol Calgary 3:4 po predĺžení. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fehérváry strelil prvý gól v NHL, ihneď mu gratuloval Ovečkin