VIDEO: V rodine Canadiens je už mesiac. Montreal sa vrátil k draftu Mešára

Filip Mešár
Filip Mešár (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. aug 2022 o 21:55 (aktualizované 7. aug 2022 o 22:05)

Montreal si pripomenul moment, keď sa najväčšiou hokejovou arénou sveta ozvalo meno Filip Mešár.

MONTREAL. Od draftu NHL 2022 ubehol už mesiac. V montrealskej aréne Bell Centre zazneli v úvodnom kole až tri slovenské mená.

Montreal Canadiens si vybral až dvoch Slovákov. Jednotku draftu Juraja Slafkovského a z 26. pozície do tímu draftovali aj Filipa Mešára.

Práve druhému menovanému spravili Habs pekné spomienkové video, v ktorom pripomínajú moment, keď sa najväčšiou hokejovou arénou sveta ozvalo meno Filip Mešár.

Video zachytáva bezprostredné reakcie mladého Popradčana po výbere, ale aj mapuje večer v zákulisí. "Presne pred mesiacom sme v rodine Canadiens privítali Filipa Mešára," píše klub v popise k videu.

VIDEO: Filip Mešár a draft NHL 2022

Mešár už stihol s Montrealom podpísať aj 3-ročnú nováčikovskú zmluvu. Zatiaľ však nie je jasné, kde zaháji novú sezónu.

Špekuluje sa o troch možnostiach: buď si zahrá AHL vo farmárskom tíme Laval Rocket, alebo zamieri do juniorskej OHL, alebo sa vráti do Európy - konkrétne do švédskej SHL.

Posledné dve sezóny strávil v HK Poprad, kde v seniorskom tíme odohral 93 zápasov. Získal v nich 38 bodov za 17 gólov a 21 asistencií.

V reprezentačnom drese odohral 30 zápasov v kategóriách U16, U18, U20. Najpamätnejšie momenty v reprezentačnom drese dosiahol minulý rok pri historickom úspechu striebornej osemnástky na Hlinka Gretzky Cupe v Piešťanoch. V 5 zápasoch vtedy nazbieral 7 bodov za 2 góly a 5 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: V rodine Canadiens je už mesiac. Montreal sa vrátil k draftu Mešára