Veríte na zázraky? Viedenský chce zopakovať Petrohrad. Boja sa nás, vraví

Útočník Slovana Rok Tičar (vľavo) v šanci pred brankárom CSKA Moskva Iľjom Sorokinom.
Útočník Slovana Rok Tičar (vľavo) v šanci pred brankárom CSKA Moskva Iľjom Sorokinom. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|26. feb 2016 o 02:35

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v play off KHL s CSKA Moskva aj tretí zápas. „Ak by sa to skončilo 0:4, bolo by to pre nás kruté,“ tvrdí tréner Miloš Říha.

BRATISLAVA. Veríte na zázraky? Tú vetu povedal televízny komentátor Alan Michaels v záverečných sekundách zápasu medzi USA a Sovietskym zväzom na olympiáde v Lake Placid 1980. Američania vtedy s hráčmi z univerzitných líg senzačne zdolali v tých časoch nezdolateľnú zbornú.

Hokejisti Slovana Bratislava si môžu klásť rovnakú otázku. V prvom kole play off KHL prehrávajú s najsilnejším tímom základnej časti CSKA Moskva 0:3 na zápasy.

Hrajú proti tímu, ktorému sa góly dávajú pekelne ťažko. CSKA má najlepšiu obranu v súťaži. V šesťdesiatich zápasoch základnej časti inkasovala 87 gólov. Slovanisti ju v troch súbojoch v play off prekonali iba trikrát.

„Musíme dať aspoň štyri góly,“ odvetil kouč Slovana Miloš Říha na otázku, ako sa dá CSKA zdolať.

Jeho tím bude mať na to poslednú príležitosť. Ak totiž v sobotňajšom domácom zápase prehrá, sezóna sa preň skončí.

Viedenský: Boja sa nás

„Je to play off, stále sa s tým dá niečo urobiť,“ tvrdí útočník Marek Viedenský, strelec jediného gólu Slovana v treťom zápase série, v ktorom slovenský tím stratil víťazstvo v posledných piatich minútach (prehral 1:2).

ba1_res.jpg

Hviezda CSKA Moskva Alexander Radulov. FOTO - TASR

„Séria sa ešte nekončí, hrá sa na štyri víťazstvá. Bude to síce náročné, ale nevzdávame sa,“ pokračoval Viedenský a vytiahol príklad z vlaňajška. Práve CSKA viedol vo finále Západnej konferencie nad SKA Petrohrad už 3:0 na zápasy, ale napokon prehral 3:4.

„Môžeme to zopakovať aj my. Hrajú dva vyrovnané tímy, všetko to boli tesné zápasy. Bol by to možno menší zázrak, ale my v to veríme. Zázraky sa stávajú. Nie sú o toľko lepší a myslím, že

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Veríte na zázraky? Viedenský chce zopakovať Petrohrad. Boja sa nás, vraví