Mikulášek podľa mňa nemá šancu, Krištofičovi zas budem držať palce, hovorí Vémola

Karlos Vémola porazil Václava Mikuláška v decembri 2020.
Karlos Vémola porazil Václava Mikuláška v decembri 2020. (Autor: Oktagon MMA.)
Adrián Mečiar|2. mar 2021 o 22:15

Václava Mikuláška zrejme nepoteší, no Slovákovi Krištofičovi plánuje držať palce. Karlos Vémola na to má svoje dôvody.

PRAHA. Česko-slovenskí promotéri potvrdili viacero zaujímavých súbojov, vrátane ďalších zápasov Samuela Krištofiča alebo Václava Mikuláška. 

Krištofič bude zápasiť 27. marca na turnaji Oktagon 22. Jeho protivníkom bude Alex Lohoré, ktorý sa v rámci organizácie Oktagon MMA predstavil dvakrát.

Ani v jednom prípade síce neuspel, no treba pripomenúť, že bojoval so šampiónom strednej váhy Karlosom Vémolom a Leandrom Silvom, nasledujúcim vyzývateľom šampióna weltrovej divízie.

Mikuláškov duel zas bude charakteristický tým, že sa stretne s ďalším z nedávnych Vémolových súperov. Bojovník so známou prezývkou "Baba Jaga" bude čeliť Nórovi Tomovi Robertsenovi.

Z dvojice spomenutých zápasov má Karlos Vémola čosi spoločné so všetkými aktérmi týchto duelov. Robertsen, Mikulášek a Lohoré sú jeho poslední traja súperi, v tomto poradí, zatiaľ čo o možnom strete s "Pirátom" Krištofičom sa hovorí už dlhšie.

Mikulášek údajne nemá šancu

Český šampión tak má čo povedať k oznámeným súbojom. Slovákovi Krištofičovi dáva dobrú šancu, no Mikuláška jeho slová príliš nepotešia. „Keď som sa dozvedel o zápase Mikuláška s Robertsenom, tak som si v tej chvíli vravel, že musel promotérov poriadne naštvať alebo Mikuláška naozaj nemáte radi, lebo Robertsen ho zabije.

On ho zožerie, ako v postoji, tak aj na zemi. Neviem, čo také urobil promotérom a prečo mu nedajú nejaký hrateľnejší zápas, ale tu podľa mňa nemá šancu. Môžem sa mýliť, no bol by som prekvapený, keby prešiel cez prvé kolo,“ nedával si Vémola servítku pred ústa.

Vémola za sebou má dlhé mesiace slovných prestreliek s Mikuláškom, ktoré neraz prekročili pomyselnú hranicu. Zápas už taký dlhý nebol, trval len 125 sekúnd a Mikulášek sa v podstate k ničomu nedostal. Ani s menším odstupom sa však nezdá, že sa z nich tak skoro stanú kamaráti.

Praje si výhru Krištofiča

Inú rétoriku použil Vémola v súvislosti s Krištofičom. I keď na rovinu prezradil, že tým sledujé isté ciele. „Kvalitami či skúsenosťami je lepší Lohoré, ale pri ňom som zaregistroval, že aj keď má veľké reči, chýba mu srdce. Naopak, Krištofič to srdce má. A presne to by mu mohlo v tomto zápase priniesť úspech. Vlastne si prajem, aby vyhral,“ priznal Vémola.

Dôvod je prostý. Ak to okolnosti dovolia, ešte tento rok môžeme byť svedkami Vémolovho duelu s Krištofičom. Prehra jedného zo zápasníkov by v tejto súvislosti znamenala výrazné komplikácie.

„Ja mu budem veľmi fandiť. Je to Attilov chlapec, a tak ho chcem zmlátiť,“ povedal Vémola. To je azda hlavný dôvod, pre ktorý Vémola tak očividne stojí o tento zápas. 

Krištofič sa stal minulý rok oficiálne členom trnavského Spartakus Fight Gymu, kde trénuje pod dohľadom Attilu Végha. Vémola naďalej túži po odvete s Véghom a prípadný skalp jeho zverenca považuje za silný tromf, ktorým by mohol slovenskú legendu presvedčiť k návratu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mikulášek podľa mňa nemá šancu, Krištofičovi zas budem držať palce, hovorí Vémola