Vancouver vedie v sérii s Nashvillom už 3:1

Hokejisti Vancouvru sú jeden postup od postupu do finále Západnej konferencie.
Hokejisti Vancouvru sú jeden postup od postupu do finále Západnej konferencie. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. máj 2011 o 06:55

Hokejisti Vancouvru vyhrali v Nashville aj druhýkrát. Konečne sa gólovo presadil Henrik Sedin.

PLAY OFF, 2. kolo

po.jpg

Východná konferencia

  • Washington - Tampa Bay 0:4
  • Philadelphia (Meszároš) - Boston (Chára) 0:3


Západná konferencia

  • Vancouver - Nashville 3:1
  • San Jose - Detroit (Tatar) 3:0
kompletný rozpis a výsledky zápasov play off NHL

NEW YORK. V jedinom štvrtkovom stretnutí zámorskej hokejovej súťaže NHL zvíťazil Vancouver na ľade Nashvillu 4:2. Canucks sa v semifinále play-off Západnej konferencie ujali vedenia 3:1 na zápasy a už len jediný triumf ich delí od postupu do konferenčného finále.

Prvou hviezdou štvrtkového duelu sa stal hosťujúci útočník Ryan Kesler, ktorý zaznamenal tri kanadské body za jeden gól a dve asistencie. Piaty vzájomný duel medzi týmito súpermi sa odohrá v sobotu, "kosatky" pred vlastnými tribúnami štadióna Rogers Arena môžu spečatiť svoj postup.

Američan Ryan Kesler aj vo štvrtok ukázal, prečo je tak vysoko ceneným hráčom. Jeden z najlepšie brániacich útočníkov sa podieľal na eliminovaní presilovej hry "predátorov" o dvoch hráčov počas druhej tretiny a potom v 48. min sám vsietil víťazný gól "kosatiek".

Dvadsaťšesťročný center je pri chuti, v ostatných dvoch dueloch nastrieľal tri góly. V súboji s poradovým číslom 3 proti Nashvillu prelomil dovtedajšie strelecké trápenie a vo štvrtok opäť trafil do čierneho. Vancouveru najmä v sérii 1. kola play-off proti Chicagu chýbali jeho góly, ale to isté platilo o bratoch Sedinovcoch. Minuloročný víťaz Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti Henrik si v 60. min štvrtého zápasu proti Predators pripísal po zásahu do prázdnej bránky vôbec prvý gól v tohtoročnej vyraďovacej časti.

"Zostávajú pozitívne naladení a svojím príkladom a aktívnou hrou smerom na súperovu bránku dávajú príklad všetkým," skonštatoval Kesler na margo doterajšej nie príliš úspešnej snahy hviezdnych dvojičiek. "Vykopali sme si jamu, to však už aj niekoľkokrát predtým v tejto sezóne," stále sa nevzdáva tréner Nashvillu Barry

semifinále play off Západnej konferencie:

4. zápas

Nashville - Vancouver 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) - stav série 1:3

Góly: 20. J. Ward (Franson, Erat), 44. Franson (Legwand, J. Ward) - 16. Ehrhoff (H. Sedin, D. Sedin), 30. Edler (Kesler, Ehrhoff), 48. Kesler (H. Sedin, Ehrhoff), 60. H. Sedin (Burrows, Kesler). Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 21:28, brankári: Rinne - Luongo. Diváci: 17 113.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver vedie v sérii s Nashvillom už 3:1