V tejto sezóne je Rebičová bez jediného štartu

Na ihrisku chýba už takmer pol roka. Marianna Rebičová (vpravo) bola oporou Iuventy nielen v útoku, ale aj v obrane.
Na ihrisku chýba už takmer pol roka. Marianna Rebičová (vpravo) bola oporou Iuventy nielen v útoku, ale aj v obrane. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|17. feb 2016 o 00:00

Vrátiť by sa mala až v auguste, teraz začína s postupnou záťažou.

MICHALOVCE. Ostatných 21 mesiacov veľa radosti v športovom živote hádzanárke Marianne Rebičovej nepriniesol.

Počas tohto obdobia odohrala dokopy iba 14 súťažných zápasov v prvom tíme michalovskej Iuventy.

Len dva týždne pred štartom tejto sezóny si v záverečnom zápase proti slovinskému Krimu Ľubľana na turnaji v chorvátskej Koprivnici zranila ľavé koleno, teda to isté, ktoré mala v jeseni 2014 už raz operované.

Odvtedy maróduje a nevie sa dočkať, kedy si opäť oblečie na seba michalovský dres.

Čakala tri mesiace

Hoci sa Mery zranila v auguste, operačný zákrok absolvovala až v polovici novembra. Prečo musela čakať až takmer tri mesiace?

„Keď som bola v Prešove za doktorom Kľocom, po vyšetrení magnetickou rezonanciou povedal, že krížny väz môže, ale aj nemusí byť roztrhnutý. Preto mi najprv v októbri urobil artroskopiu kolena. Replastiku mi mohol spraviť až o mesiac neskôr, aby som tam nedostala nejakú infekciu,“ objasnila Rebičová, ktorá potom začala chodiť na rehabilitácie do Šace.

„Noha je už rozcvičená a teraz sa mi už venuje náš klubový fyzioterapeut Peter Hreha, s ktorým trénujem každý deň. Ešte nebehám, ani koleno veľmi nezaťažujem. Ideme nato pomaličky,“ skonštatovala slovenská reprezentantka a poklopala na drevo, že liečba prebieha bez komplikácií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V tejto sezóne je Rebičová bez jediného štartu