V St. Louis nie sú spokojní s výkonmi Haláka a Elliotta

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|7. mar 2013 o 14:54

Slovenskému brankárovi sa ešte nepodarilo po zranení slabín dostať do formy. Jeho percentuálna úspešnosť zásahov klesla z vlaňajších 92,6 percent na terajších 88, 4 %.

BRATISLAVA. Vlani ovládli základnú časť NHL. Jaroslav Halák s Brianom Elliottom sa skvele dopĺňali a výsledkom ich spolupráce bola trofej Williama Jenningsa pre brankárov s najnižším gólovým priemerom.

Táto sezóna však obom ani z ďaleka nevychádza podobne ako minulá. Pritom Halák mal výborný začiatok ročníka, keď vychytal dve čisté kontá z úvodných troch stretnutí. Potom sa však zranil. Cez jeho pauzu mal byť jasnou jednotkou Elliott. Ponúknutú šancu však nevyužil.

Klesla im úspešnosť

Výkony oboch sa nezlepšili ani v posledných týždňoch. Slovenský brankár odchytal zatiaľ desať zápasov, v ktorých má priemer 2,31 gólu na zápas s 88,4 % úspešnosťou. Kanaďan má zasa v jedenástich priemer 3,65 gólu pri 85­percentnej úspešnosti.

Celkovo spadla úspešnosť dua Blues z minuloročných 92,9 percenta na slabých 87.

S kolísavou výkonnosťou svojich gólmanov stratil trpezlivosť manažér Doug Armstrong. Vyhlásil, že jeho tím sa nachádza v kritickej časti sezóny a potrebuje v bránke istotu. Tou má byť trojka Jake Allen, ktorý dostane prednosť v nočnom zápase proti Phoenixu.

„Táto časť sezóny bude najdôležitejšia, preto potrebujeme istotu v bránke. S Jakom sa tímu darilo a aj obrana hrala viac s istotou,“ povedal St. Louis Today Armstrong.

St. Louis pritom začali sezónu skvele, keď vyhrali šesť z úvodných sedem zápasov. Postupne sa však prepadli tabuľkou Západnej konferencie, v ktorej sa pohybujú medzi siedmym až desiatym miestom.

Dostal päť gólov

Manažéra nahneval najmä utorkový zápas jeho tímu, v ktorom dostal Halák päť gólov z 21 striel a Blues prehrali s Los Angeles 4:6.

„Stále veríme Jarovi s Brianom, v minulosti ukázali, že majú na to, aby tím dotiahli k výhram, ale teraz potrebujeme rýchlu nápravu posledných výsledkov. Preto dostane prednosť Jake.

Pritom po návrate Haláka 21. februára poslalo vedenie Allena späť na farmu. „Nebolo by správne, aby ste stratili pozíciu pre zranenie. To sme Jarovi nemohli spraviť, ale situácia sa zmenila,“ pokračoval Armstrong.

Na obranu nášho brankára sa však dá dodať, že Blues trápia aj početné zranenia. Tímu v poslednom čase chýbajú Tarasenko, Steen, McDonald či Langenbrunner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V St. Louis nie sú spokojní s výkonmi Haláka a Elliotta