Vrátia sa domov. V tíme slovenských paralympionikov je koronavírus

Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom.
Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. feb 2021 o 12:55

Nachádzali sa v rakúskom Saalbachu.

BRATISLAVA. V slovenskej výprave sa počas pretekov Svetového pohára v paraalpskom lyžovaní v rakúskom Saalbachu vyskytol koronavírus, a preto sa všetci rozhodli pre návrat do vlasti ešte pred skončením súťaží.

Ešte vo štvrtok absolvovali superobrovský slalom zrakovo znevýhodnení Alexandra Rexová a Jakub Krako, v piatok však už neštartovali. Referuje o tom oficiálny web Slovenského paralympijského výboru (SPV).

Až do odchodu domov si Slováci pripísali niekoľko úspechov. Vo dvoch zjazdoch SP medzi zrakovo znevýhodnenými ženami triumfovala v limitovanej konkurencii viacnásobná paralympijská šampiónka Henrieta Farkašová s navádzačom Michalom Červeňom pred mladšou krajankou Alexandrou Rexovou s navádzačkou Evou Trajčíkovou.

Medzi zrakovo znevýhodnenými mužmi obsadil Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom dvakrát druhé miesto. Vo štvrtkovom super G medzi ženami absolvovala trať iba Rexová, Krako bol opäť druhý.

Preteky v Saalbachu vynechali výpravy viacerých krajín z obáv pred šírením koronavírusu, keďže v danej lokalite je situácia mimoriadne vážna. Podľa pôvodného rozpisu mali parazjazdári absolvovať od 7. do 20. februára majstrovstvá sveta v nórskom Lillehammeri, no pandemická situácia spôsobila odklad podujatia na január 2022.

V tohtosezónnom programe SP aktuálne figurujú ešte preteky v rakúskom Leogangu (16. - 19. februára) a ruskom Južno-Sachalinsku (25. 2.- 7. 3.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Vrátia sa domov. V tíme slovenských paralympionikov je koronavírus