V Prešove sa štadión začne stavať na jeseň, možno až na jar

Takto by mal vyzerať nový prešovský štadión. Otázne však je, kedy bude dokončený.
Takto by mal vyzerať nový prešovský štadión. Otázne však je, kedy bude dokončený. (Autor: sita)
Daniel Dedina|9. jún 2017 o 00:00

Rovnakú situáciu, ako teraz hrozí FC VSS Košice, zažil 1. FC Tatran Prešov pred rokom.

PREŠOV. Otázka futbalového štadióna je nanajvýš aktuálna nielen v Košiciach, ale aj v druhom najväčšom východoslovenskom meste, Prešove.

Hoci na zabezpečovacích inžinierskych činnostiach sa usilovne pracuje, stavebné mechanizmy v priestoroch novej futbalovej arény ešte zrejme tak skoro neuvidíme.

Rovnakú situáciu, ako teraz hrozí FC VSS Košice, zažil 1. FC Tatran Prešov presne pred rokom.

Od ÚLK v tom čase v pozícii fortunaligového nováčika takisto dostal polročnú výnimku, vďaka ktorej mohol ešte jesennú časť sezóny 2016/17 odohrať doma.

Po uplynutí tohto termínu si však musel nájsť náhradný domov.

Podarilo sa mu to v popradskom NTC.

Späť na Šariš sa Prešovčania vrátia až po dostavbe nového štadióna. Kedy to bude je zatiaľ otázne.

Pracujú na získaní stavebného povolenia

Včera sme preto opätovne oslovili Artúra Benesa, konateľa spoločnosti Futbal Tatran Aréna (FTA), zodpovednej za výstavbu nového štadióna.

V čase, keď sme naposledy hovorili – vo februári tohto roka – boli Prešovčania vo fáze úspešného zvládnutia výberu dodávateľa projekčných prác a na stole mali návrhy zmluvy k zabezpečeniu projektovej dokumentácie, pozostávajúcej z troch etáp, územno-plánovacej dokumentácie, získania stavebného povolenia a realizačnej fázy.

„Zazmluvnili sme už projekčnú kanceláriu, ktorá predkladá stavebné projekty na územné konanie. Tie sú momentálne v procese pripomienkového konania u všetkých dotknutých orgánov. V priebehu dvoch týždňov očakávame ich stanoviská, ktoré budú následne zapracované do projektovej dokumentácie. Nasledovať bude územné konanie na stavebnom úrade mesta Prešov. Po vydaní územného rozhodnutia sa pristúpi k druhej fáze, k spracovaniu dokumentácie pre stavebné povolenie,“ priblížil Benes aktuálny stav vecí ohľadom výstavby nového štadióna.

K územnému konaniu by podľa neho mohlo dôjsť do konca júna, o mesiac na to by mohla odštartovať spomínaná druhá fáza, ktorá by mala trvať 4 – 6 týždňov.

Dva varianty začiatku výstavby

Ľudí v Prešove pochopiteľne najviac zaujíma, kedy sa štadión začne naozaj reálne stavať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Prešove sa štadión začne stavať na jeseň, možno až na jar