V Prešove otvorili nový areál plážového volejbalu

Nový areál plážového volejbalu v Prešove.
Nový areál plážového volejbalu v Prešove. (Autor: TASR/Veronika Mihaliková)
TASR|22. aug 2020 o 12:04

Loptu na exhibičný zápas nadhodil Anton Siekel.

Nový areál plážového volejbalu v Prešove: fotogaléria

22.8.2020

PREŠOV. Loptu na exhibičný zápas v rámci prvého ročníka turnaja Beachvolley Cup 2020, ktorý sa v sobotu odohral na novom, svojho druhu jedinom profesionálnom ihrisku plážového volejbalu v Prešove, nadhodil prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel.

Prvé ihrisko na plážový volejbal, spĺňajúce profesionálne parametre, začali stavať v areáli strednej odbornej školy gastronómie a služieb pred dvoma rokmi.

Podarilo sa to vďaka dotácii od SOŠV vo výške 32 000 eur. Podľa Siekela mal SOŠV možnosť podporiť menšie športy vďaka na to určenej dotácii prvýkrát.

"Žiaľ, bolo to príliš málo, aby sme vyhoveli všetkým," zhodnotil.

Riaditeľ školy Peter Kakaščík uviedol, že chce motivovať mladých ľudí: "Som bývalý športovec, hádzanársky brankár, mám blízko k športu. Máme tenisové ihriská a halu, máme takisto florbalové ihrisko, ktoré spĺňa kritériá na to, aby sa tam mohli hrať registrované športy," priblížil.

Siekel podporil aj myšlienku samotného turnaja Prešov Beachvolley Cup. Klubu Beachclub Prešov, ktorý ho organizuje, venoval Putovný pohár prezidenta SOŠV, o ktorý sa bude v rámci podujatia bojovať každý rok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Prešove otvorili nový areál plážového volejbalu