V Portugalsku chcú bodovať

Sportnet|9. okt 2003 o 00:00

BRATISLAVA - Slovenskí reprezentanti do 21 rokov odlietajú dnes o 10.50 h z letiska vo Schwechate do Portugalska, kde v piatok 10. októbra o 22.15 h SELČ zakončia účinkovanie v kvalifikačnom cykle ME 2004 v stredisku Pedroso - Vila Nova de Ga v súboji ..

BRATISLAVA - Slovenskí reprezentanti do 21 rokov odlietajú dnes o 10.50 h z letiska vo Schwechate do Portugalska, kde v piatok 10. októbra o 22.15 h SELČ zakončia účinkovanie v kvalifikačnom cykle ME 2004 v stredisku Pedroso - Vila Nova de Ga v súboji s domácimi. Našu 7. skupinu už s určitosťou vyhrá Turecko pred Portugalskom a Anglickom. Slovensko neskončí lepšie ako na 4. mieste.

Všetkých 18 nominovaných sa včera zišlo v Bratislave. Tréner Mikuláš Komanický nemusel riešiť rébus s povolávaním náhradníkov. „Nikto nemá zdravotné problémy, proti silnému Portugalsku sa môžeme predstaviť v kompletnom zložení. Nečaká ľahký duel, domáci bojujú o druhé miesto a budú chcieť vyhrať, povedal Komanický. „Vždy je však o čo hrať a aj my sa na pôde favorita chceme predstaviť v dobrom svetle. Ak by sme bodovali, čo je môj tajný sen i cieľ, bol by som spokojný,“ tvrdí Komanický.

V kádri figuruje aj trojica českých legionárov - Róbert Jež (Plzeň), Juraj Ančic (Liberec) a Vladimír Pončák (Č. Budějovice). „Do tímu sa navyše vracia Martin Ďurica, čo mi narobilo problémy v dobrom zmysle slova, pretože mám väčší výber. V zostave mám tri otázniky, okrem brankárskeho postu musím rozmýšľať aj nad zložením stredovej formácie. Musíme sa pripraviť na totálnu ofenzívu, v nominácii Portugalska je až osem útočníkov a iba štyria obrancovia,“ dodal tréner tímu, ktorý v poslednom kvalifikačnom dueli zvíťazil nad Macedónskom 5:1.

„Videli sme video z ich domáceho zápasu s Tureckom. Portugalci majú slabiny v obrane, Turci ich tlaku odolali a dokázali vyhrať,“ pridal Komanický. Svojráznu príchuť bude mať súboj pre pravého obrancu Matadoru Púchov Petra Hricka. V krátkom čase sa možno už druhý raz stretne s útočníkom FC Barcelona Quaresmom. „Je to kvalitný futbalista, našťastie, hrá na opačnej strane ako ja. V Trnave s ním mal problémy spoluhráč Gegič. Je to zvláštne, že po piatku sa zasa uvidíme aj budúcu stredu. Quaresma však nie jediný nebezpečný protihráč v portugalskom drese. Takmer všetci hrávajú v popredných európskych kluboch a sú technicky vybavení. Zlé spomienky máme napríklad na Postigu, ktorý nám v Bratislave dal dva góly,“ povedal Hricko.

(ja, tasr, sita)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Portugalsku chcú bodovať