Nové puky sa v NHL neosvedčili. Odrážali sa na všetky strany, tvrdí hviezda Detroitu

Kapitán Detroitu Dylan Larkin.
Kapitán Detroitu Dylan Larkin. (Autor: SITA/AP)
20. jan 2021 o 11:00

Vedenie profiligy plánuje ich opätovné využitie.

NEW YORK. Iba šesť dní novej sezóny a dovedna 44 zápasov NHL vydržali v obehu nové mikročipové puky. Vedenie súťaže ich od utorka stiahlo z obehu a nahradilo pukmi z minulej sezóny.

Postrehy zo sledovania nových pukov priniesli obavy z ich dostatočnej výkonnosti. Nemali všetky vlastnosti potrebné na plynulý priebeh zápasov - zhodli sa na tom viacerí hráči, tréneri či pozorovatelia v NHL.

"Obával som sa, že v NHL sa začnú používať puky s odlišnými vlastnosťami. Párkrát som mal pocit, že sa nedostatočne kĺžu po ľade. Nebol som si istý, či je to spôsobené pukom alebo ľadom," priznal tréner Philadelphie Alain Vigneault.

Kapitán Detroitu Dylan Larkin zašiel s kritikou nových pukov o čosi ďalej. "Odrážali sa na všetky strany," komentoval dosiaľ útočník Red Wings.

Vrátia sa do hry 

Zástupca komisára NHL Bill Daly pred sezónou povedal, že všetkých 31 ľadových arén NHL vybavili technológiou sledovania pukov aj hráčov.

Vedenie súťaže predpokladá, že čoskoro sa nové puky vrátia do hry. Musia však prejsť testovaním, ktoré bolo dosiaľ nedostatočné.

"Myslím si, že sa to čoskoro vyrieši. Sme ešte len na začiatku sezóny a bude to správna vec," podotkol Vigneault z lavičky Flyers.

Zlepšujú televízne prenosy

Sledovanie pukov a hráčov funguje už roky ako spôsob poskytovania ďalších údajov, vylepšenia televízneho vysielania aj ako prídavný prvok pre stávkarov.

Výkonný producent NBC Sports Sam Flood uviedol, že televízia sa snaží z tejto technológie dostať maximum a poskytnúť jej výsledky divákom. 

"Budeme naďalej spolupracovať s našimi partnermi, pokiaľ ide o zavádzanie informácií a ich využitia. Budeme na tom pracovať a posúvať sa dopredu. Presný čas opätovného zavedenia však zatiaľ nevieme určiť," dodal Daly.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Nové puky sa v NHL neosvedčili. Odrážali sa na všetky strany, tvrdí hviezda Detroitu