V Lipanoch nepanikária

Patrí im predposledná priečka tabuľky. Nováčik z Lipian bojuje v druhej lige proti silným protivníkom.
Patrí im predposledná priečka tabuľky. Nováčik z Lipian bojuje v druhej lige proti silným protivníkom. (Autor: Róbert Berenhaut)
Sportnet|2. jan 2017 o 00:00

Druhá liga je pre nich čerešnička na torte.

LIPANY. Nováčik z Lipian má za sebou jesennú časť v druhej najvyššej futbalovej súťaži.

Po prvej polovici sezóny sme sa porozprávali s trénerom Emilom Jackom o tom, ako v klube hodnotia doterajšie pôsobenie v II. lige.

Po šestnástich zápasoch v II. lige sa Lipany nachádzajú so ziskom deviatich bodov na predposlednom mieste tabuľky. S takýmto umiestnením nemôžete byť v klube spokojní.

„Samozrejme, že postavenie v tabuľke nás neuspokojuje. Hlavne vzhľadom na umiestnenia v predošlých sezónach, v ktorých Lipany okupovali len popredné miesta v treťoligovej elite. No v tejto sezóne hráme v II. lige. Ani ja ako tréner, celý realizačný tím a ani samotní hráči a funkcionári nepanikárime. Sme si vedomí, do čoho a s akým kádrom sme išli. Pre nás je to čerešnička na torte za dlhoročnú a systematickú prácu.“

V úvode sezóny čakali na vašich zverencov nároční súperi. Postupne ste nastúpili proti Liptovskému Mikulášu, Popradu, Košiciam a Haniske. Zo štyroch duelov ste získali štyri body. Tieto zápasy naznačili, že Lipany nemusia byť v súťaži iba do počtu. Potešil vás vstup do ligového ročníka?

„Presne tak. Po spomínaných štyroch kolách a najmä po herných výkonoch v týchto zápasoch sme dúfali, že to mužstvo má na to, aby hralo o vyššie priečky. Tým nechcem povedať, že sme hrali nejakú podradnú úlohu v ligovom pelotóne. Avšak prišiel nepochopiteľný výbuch na Loky, potom straty bodov v posledných minútach, a to nášmu mladému mužstvu odlialo veľa psychických síl.“

Na tím sa dostavil útlm, s ktorým ste sa trápili dlhší čas. Gólovo sa hráči nedokázali presadiť až v piatich súbojoch za sebou, v ktorých ste nezískali ani bod. Bolo to náročné obdobie?

„Chlapci sú amatéri, pracujú, študujú, majú povinnosti, takže aj ten tréningový proces bol viac-menej prispôsobovaný im, aby sa mohli na tréningoch zúčastňovať v čo najväčšom počte. Bohužiaľ, v piatich konfrontáciách sme skórovali vždy z odpískaných, na hrane ofsajdových situácií. Mohli sme ísť do vedenia či nerozhodných výsledkov. Ktovie, ako by tieto duely boli skončili.“

Do konca jesene ste získali ešte päť bodov, za dve remízy a jednu výhru. Nebyť nevyrovnanosti výkonov, mohlo byť postavenie Lipian v tabuľke lepšie. Do očí svietia hlavne debakle na pôde Loky a Spišskej Novej Vsi. Čomu pripisujete tieto skraty?

„Dobré zápasy striedali zlé. Tu sa ukázala naša neskúsenosť a aj sila iných mužstiev, ktoré predsa pracujú v lepších podmienkach a na inej úrovni. Prišli výsledkové výbuchy v zápase na Lokomotíve Košice a naposledy nielen výsledkový, ale aj herný v Spišskej Novej Vsi. Prihodili sa nám zranenia, kartové tresty, čo je normálne. Avšak káder bol úzky a tí, čo to ťahali, tým dochádzala para aj nováčikovský elán. No a niektorí ešte potrebujú viac času na aklimatizáciu v seniorskom futbale.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Lipanoch nepanikária