V lete sa pasovali s veľkými problémami. Teraz sú prekvapením súťaže

Ivan Mriška|2. okt 2020 o 13:00

Od postupu Trebišovčania tak vysoko v tabuľke ešte neboli.

TREBIŠOV. Najpríjemnejším prekvapením doterajšieho priebehu druholigového ročníka sú jednoznačne futbalisti trebišovského Slavoja.

Po desiatich odohraných kolách im v tabuľke patrí výborná šiesta priečka, keď v doterajších deviatich vystúpeniach zaknihovali tri víťazstvá, tri remízy a tri prehry.

Od návratu do druhej najvyššej súťaže v roku 2017 tak vysoko v pelotóne ešte nefigurovali a ani tak dobre neodštartovali. Na svojom konte majú už dvanásť bodov, pričom počas uplynulej predčasne ukončenej sezóny získali v 18 dueloch iba o tri viac.

Stávka na mladých sa im vypláca

Ťaženie Zemplínčanov prekvapuje o to viac, že v letnej prestávke sa im rozpadol takmer celý káder. Skončilo v ňom až štrnásť hráčov, k nim treba prirátať aj odchod trénera Ľuboša Benkovského do Zlatých Moraviec.

Napriek nie optimálnej príprave dal nový kormidelník Ondrej Desiatnik výrazne omladené mužstvo bleskurýchle dokopy.

„Účinkovanie tímu je prekvapením aj pre mňa osobne. Stavili sme na mladých chlapcov a zatiaľ sa nám to vypláca. Tréner má našu plnú dôveru, je ambiciózny a presadzuje systém, aký chce hrať. Keď budú chlapci naďalej pracovať tak ako doteraz, verím, že naše dobré výsledky budú pokračovať,“ uviedol prezident klubu Eduard Janoško.

Za favorita sa nepovažujú

Žlto-modrí sa pritom museli v úvode sezóny popasovať s ťažkým vyžrebovaním. V úvodných štyroch zápasoch narazili na ašpirantov na popredné umiestnenie.

„Až na duel vo Zvolene proti Banskej Bystrici, kde sme vybuchli, sme boli v ostatných troch zakaždým vyrovnaným partnerom súperov. Samozrejme, mali sme aj šťastie, ale keď mu idete naproti, tak sa na vás usmeje,“ s pokorou hovoril šéf trebišovského klubu.

Trebišovčania sa môžu spoľahnúť na kvalitnú defenzívu. Inkasovali síce až 15-krát, ale keby sme nerátali poltucet od Banskej Bystrice, menej gólov ako oni dostal iba FC Košice.

Sériu bez prehry na štyri zápasy budú môcť natiahnuť v sobotu na pôde Popradu, ktorý má na svojom konte iba tri body.

„Určite sa domáci len tak ľahko nevzdajú a v tomto zápase sa budú chcieť chytiť. Sami vidíte výsledky v každom kole, ani v jednom dueli nie je stopercentný favorit. Ani my sa za neho nepovažujeme. V Poprade chceme urobiť dobrý dojem a získať nejaké body.“

Káder už definitívne uzavreli

Ako sme už spomenuli, Slavoj mal spočiatku problémy so zložením kádra, do ktorého prichádzali hráči aj po štarte sezóny. Z Ukrajiny sa vrátil Ilja Tereščenko, potom pribudol jeho krajan Maksym Rizie z FC Košice a najnovšími prírastkami sú Daniel Skiba z Podbrezovej a Lukáš Šimko z Prešova.

„Tým, že sa nám dlhodobo zranili Matúš Digoň, ktorý si roztrhol predný krížny väz, a Filip Pálfi, ten má pre zmenu zlomenú kostičku v chodidle, sme stále hľadali možnosti, ako doplniť káder. Už prichádzajú žlté aj červené karty, tak sme potrebovali niekoho dotiahnuť. Tréner bol v kontakte s viacerými manažérmi a čakali sme, či sa niečo zaujímavé na trhu neukáže. Napokon sa nám podarilo dohodnúť s týmito hráčmi a dúfame, že nás nesklamú,“ povedal Janoško.

Prezident ešte dodal, že kvôli pretrvávajúcim zdravotným problémom klub rozviazal zmluvu s ukrajinským obrancom Jehorom Smirnovom a káder pre jesennú časť je už definitívne uzavretý.

Od pondelka fungujú normálne

Najbližším súperom Trebišova bude predposledný tím tabuľky Poprad, ktorý posledný zápas odohral ešte 19. septembra v Skalici. V jeho tábore sa objavil jeden pozitívne testovaný hráč na ochorenie Covid-19, takže celé mužstvo muselo putovať do domácej izolácie.

„Všetci členovia kádra boli postupne pretestovaní a nikto už pozitívny nebol. Desaťdňová karanténa niektorým skončila ešte minulý piatok, ďalším v nedeľu. Od pondelka sme sa teda vrátili do tréningového procesu a fungujeme už normálne. Proti Trebišovu už v sobotu hrať budeme,“ informoval nás manažér FK Poprad Roman Pazúr.

Kvôli koronavírusu museli Podtatranci odložiť dve ligové stretnutia, ktoré dohrajú v tomto mesiaci. S Podbrezovou sa doma stretnú v stredu 21. októbra a na pôde žilinskej rezervy sa predstavia o týždeň neskôr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V lete sa pasovali s veľkými problémami. Teraz sú prekvapením súťaže