V Krišovskej Lieskovej si opäť zahrajú piatu ligu

Celok OŠK Krišovská Liesková sa do piatoligovej spoločnosti vracia po dvoch rokoch.
Celok OŠK Krišovská Liesková sa do piatoligovej spoločnosti vracia po dvoch rokoch. (Autor: archív FK)
Róbert Andrejov|6. júl 2018 o 00:00

Využili veľkú chybu konkurenta.

KRIŠOVSKÁ LIESKOVÁ. Zemplínska „vetva“ piatej ligy bude mať v nasledujúcej sezóne jedného staronového účastníka.

Po dvojročnej odmlke sa do najnižšej regionálnej súťaže vracajú futbalisti OŠK Krišovská Liesková.

Klubu z dedinky s necelou tisíckou obyvateľov sa podarilo vyhrať šiestu ligu ObFZ Michalovce, keď v konečnom účtovaní predstihli svojho prenasledovateľa z Budkoviec o šesť bodov.

Úspešný ročník zavŕšili Zemplínčania triumfom v Pohári ObFZ Michalovce, vôbec premiérovým v klubovej histórii.

Keďže ovládli obe najvyššie okresné súťaže, automaticky sa stali držiteľmi aj Superpohára, takže na svoje konto si pripísali tripple.

Najlepšia obrana aj útok

Vari nikto v Krišovskej Lieskovej nečakal takú úspešnú sezónu zavŕšenú troma trofejami.

Ani o postupe do piatej ligy sa tam veľmi nehovorilo.

„Sám som zostal prekvapený, že sa nám tak darilo. Nechceli sme silou-mocou postúpiť, ale túžili sme skončiť v tabuľke čo najvyššie. Keby sme súťaž nevyhrali, nič by sa nestalo. Skrátka, chceli sme vyhrať čo najviac zápasov. Sme veľmi radi, že sme boli úspešní v lige aj pohári. Na takú malú dedinku je to veľký úspech. Zásluhu na tom majú hlavne starosta obce pán Tamaška spolu s predsedom klubu pánom Szatmárym, ktorí futbalu obetujú veľmi veľa,“ rozrečnil sa Štefan Brezo, kormidelník najlepšieho mužstva súťaží ObFZ Michalovce za uplynulú sezónu.

Kolektív dominoval aj v štatistických ukazovateľoch – mal najviac výhier (17) a najmenej prehier (4), nastrieľal najviac gólov (77) a najmenej ich inkasoval (18).

„Chceli sme futbalom baviť divákov, hrať priamočiaro dopredu a dávať veľa gólov. To sa nám darilo predovšetkým doma, kde sme až päťkrát vyhrali minimálne štvorgólovým rozdielom. Boli sme jediným tímom, ktorý pred vlastnými fanúšikmi nestratil ani jeden bod. Inkasovali sme iba štyri góly v dvoch zápasoch. Vonku to už nebolo také presvedčivé, ale predsa na svojom trávniku je každé mužstvo oveľa silnejšie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Krišovskej Lieskovej si opäť zahrajú piatu ligu