V Kľušove sa hral medzinárodný i žiacky turnaj

Biliard.
Biliard. (Autor: archív)
Michal Frank|20. júl 2017 o 00:00

Pokračovala biliardová séria, premiéru mala súťaž najmladších.

KĽUŠOV. Séria biliardových turnajov o Kľušovský pohár Prešovských novín pokračovala štvrtým kolom.

Poliaci neprekvapili, všetci piati boli v prvej osmičke.

Biliardové turnaje v Kľušove - júl 2017: fotogaléria

18.7.2017

V klube myslia aj na najmladšiu generáciu, premiérový víťaz žiackeho turnaja je Mario Vilček.

V dome športu v Kľušove (okres Bardejov) sa konal štvrtý turnaj o Kľušovský pohár Prešovských novín, v hre číslo 8.

Športové podujatie sa uskutočnilo v rámci osláv obce, ktoré boli v rovnakom termíne ako veľký biliardový turnaj Pardubice open.

Napriek absencii viacerých kvalitných hráčov, ktorí cestovali za rieku Morava, turnaj po kvalitatívnej stránke nijako neutrpel.

Prišli totiž hráči z Poľska, biliardovej veľmoci.

Jeden z favoritov bol aj Jakub Jamriška z Ružomberka, ktorý mal v tejto sérii premiéru a nechýbali ani viaceré ďalšie známe mená.

„Hralo sa v štyroch skupinách na štyri vyhrané hry, takže každý účastník si zahral minimálne tri zápasy. Vždy je účel v prvom rade si dobre zahrať. Ďakujeme kamarátom z Poľska, že poctili Kľušovský pohár Prešovských novín svojou kvalitnou účasťou a dali mu medzinárodný punc. Vďaka patrí aj ďalším kamarátom – biliardistom, že prispeli k ďalšej výhre nášho krásneho guľatého športu,“ povedal organizátor Kľušovského pohára Prešovských novín František Malaník.


Favorizovaným Poliakom sa darilo.

Trofej si z Kľušova odviezol Maciej Mróz, ktorý vo finále zdolal dobre hrajúceho Jakuba Jamrišku 5:2. Mróz si tak vynahradil neúspech z prvého kola tejto série, keď sa do najlepšieho kvarteta neprebojoval.

Vtedy vyhral Bardejovčan Filip Malaník, ktorý tentoraz dal prednosť Pardubiciam.

Tretie miesto obsadili porazení semifinalisti Rafal Idzik a Mariusz Uszko, obaja z Poľska. Prv menovaný podľahol v semifinále Mrózovi tesne 4:5, Uszko prehral s Jamriškom 3:5.

Do osmičky najlepších postúpili ešte Poliaci Konstantyn Antek (prehral s Rafalom 3:5) a Marek Gliba (prehral s Mrózom 2:5).

Štvrťfinalistov doplnili známi Prešovčavania Ladislav Vojs a Vladimír Tomečko (obaja prehrali 0:5 s Jamriškom, resp. Uzskom).


Čaro biliardu objavuje aj najmladšia generácia

Popri medzinárodnej sérii pripravil BK 14 Lucasart Kľušov aj turnaj pre najmladších.

Podľa šéfa klubu Františka Malaníka 1. Žiacky kľušovský turnaj splnil poslanie a očakávanie: „Chlapci základných škôl z Kľušova po piatich týždňoch tréningov prekvapili výkonmi a potešili ma.“

Po zápasoch v skupinách na dve vyhrané hry boli podľa poradia určené štvrťfinálové dvojice.

David Guttek vyhral so Samkom Pekárom tesne 3:2 v zápase veľmi dobrej úrovne.

V druhom štvrťfinále zvíťazil talentovaný Mario Vilček nad Timkom Pekárom 3:1, v ďalšom Maroš Petrík zdolal benjamínka Miloša Stretňanského 3:1 a napokon Samko Guttek vyhral so Stankom Guttekom vo vyrovnanom zápase 3:2.

Semifinálové duely skončili zhodným výsledkom 3:1. Dávid Guttek vyhral so Samkom Guttekom a Mario Vilček s Marošom Petríkom.

V jednoznačnom finále zvíťazil Mario nad Davidom 3:0 a stal sa historicky prvým víťazom kľušovskej kadetky.

„Pre všetkých začínajúcich biliardistov to bola prvá turnajová skúsenosť, na ktorú, veríme, nadviažu ďalšie skúsenosti aj úspechy nielen na lokálnej úrovni. Práca s najmladšími je najťažšia, ale prináša najsladšie ovocie,“ zhodnotil podujatie prezident klubu BK 14 Lucasart Kľušov a veľký nadšenec tohto guľatého športu František Malaník.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 28/2017. V predaji od utorka 18. júla do pondelka 24. júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Kľušove sa hral medzinárodný i žiacky turnaj