V derby žiarili brankári

Zlom vo vývoji. Kanonier Dušan Varga strieľa gól na 2:1.
Zlom vo vývoji. Kanonier Dušan Varga strieľa gól na 2:1. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|5. nov 2017 o 18:15

Štvrtoligový zápas Sokolian a Geče vyhrali domáci.

SOKOĽANY.V predohrávanom prvom jarnom kole IV. ligy Juh sa hráči Sokolian veľmi dobre pamätali na to, ako v poslednej nadstavenej minúte jesennej nováčikovskej premiéry prišli v Geči o tri body.

Od začiatku odvetného duelu preto túžila domáca Tatra po odplate, ale už v 8. min. ju uzemnil Dominik Buzoga, ktorý využil zaváhanie stredu obrany i fakt, že mal dostatok času riadne napriahnuť a napnúť sieť za Davidom Perunom.

Potom sa už dej zápasu odohrával prevažne na polovici hostí, ale z územnej prevahy Sokoľany veľa nevyťažili.

Až v 40. min. sa dostal do gólovky Dušan Varga, avšak Michal Groško bol zásadne proti vyrovnaniu.

To sa znepáčilo Lukáčovi a výstavnou strelou tesne pred prestávkou poslal oba tímy do šatní s remízovým rezultátom.

Ani po návrate sa obraz hry nezmenil. Domáci sa snažili nátlakovou hrou dosiahnuť víťazstvo, mužstvo od gečianskych jazier hrozilo z protiútokov.

Prišla však 64. minúta, s ňou rýchly prechod Tatry pred bránu Geče, a osvedčený strelec Dušan Varga sa už nepomýlil.

Strata vedenia hostí nezlomila a pustili sa za vyrovnaním. Avšak prišli skvostné okamihy brankára Sokolian Dávida Peruna.

Doslova vyškriabal dva gólové pokusy svojich bývalých spoluhráčov a podpísal sa výraznou mierou pod tri body nováčika. Po vylúčení Töröka v samom závere Miškovič dokonal odplatu.

Sokoľany môžu ísť ešte vyššie

Napriek celkovo štyrom gólom v stretnutí hrali prím obaja brankári. Hosťujúcemu Grogoškovi veľmi do reči nebolo.

„Chceli sme v malom derby na záver sezóny uspieť, nepodarilo sa a to mrzí. Samozrejme, zachytal som si, ale body sú fuč. Svojmu bývalému parťákovi Perunovi blahoželám. Najmä pri gólovkách podržal svoj tím. Sme kamaráti a som rád, že si nekonkurujeme v jednom tíme, ale každý z nás má svoj priestor vo svojom mužstve.“

Dávid Perún sa, samozrejme, usmieval.

„Nás čaká ešte dohrávka s Malou Idou a v prípade úspešného výsledku môžeme byt v tabuľke veľmi vysoko. To sa nám pred súťažou ako nováčikovi ani nesnívalo. Teším sa, že mi zápas proti bývalým spoluhráčom vyšiel a že aj mne môžete prisúdiť výrazný podiel na tomto dielčom postavení medzi skúsenými celkami.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V derby žiarili brankári