V derby ťahal Prešov za kratší koniec

V derby boli lepší Košičania.
V derby boli lepší Košičania. (Autor: FB Mirad PU Prešov/Veronika Mihaliková)
Ján Jacoš|27. feb 2017 o 11:41

Košickí volejbalisti vyhrali tretí zo štyroch tohosezónnych zápasov s Prešovom.

PREŠOV. V elitnej nadstavbovej skupine extraligy volejbalistov najprv prehral Prešov v Prievidzi 0:3 a Košice s Nitrou 0:3.

V nedeľňajšom východniarskom derby Košice otočili vývoj zápasu v Prešove z 1:2 na 3:2 a tak sa o umiestnení na 2. až 4. mieste rozhodne v poslednom kole nadstavby, v ktorom sa v sobotu stretnú Komárno - Prešov a Košice - Prievidza.

Prešovu v súboji s Prievidzou chýbal líder Martin Sopko - večer pred stretnutím mal teploty, v nedeľu už nastúpil.

Už tretie derby pre Košice

V divácky napínavom a dramatickom derby boli Košice lepšie v obrane, jeho hráči prejavili viac emócií a po zápase s Nitrou, ktorý im nevyšiel, dali do derby všetko.

V útoku sa najviac presadili Lamanec (23 bodov) a Martin Sopko ml. (22 bodov), piatimi blokmi sa blysol nahrávač Kasperkevič. Košice vyhrali nad Prešovom tretí zo štyroch zápasov v tejto sezóne.

"Myslím, že rozhodla obrana," zvýraznil tréner košických extraligistov Richard Vlkolinský.

"Tiež som bol prekvapený, lebo rozhodla obrana. S Nitrou sme zápas zbabrali, urobili veľa chýb. Pred zápasom s Prešovom som sa k nemu viackrát vrátil s tým, že hráči musia splniť určité veci v obrane a následne v útoku. Musia to dodržať a byť tak úspešní. V nedeľu nám to vyšlo, v štvrtom a piatom sete sa pridala aj obrana na sieti tak, ako si ju predstavujem. Prešov sme prevýšili hlavne v obrane. Zo svojho trénerského pôsobenia však viem, čo je to hrať zápasy po víťazstve v pohári, udržať tie emócie, nepoľaviť v žiadnom stretnutí. Boli sme však zdatným a húževnatým súperom, nám zápas pomôže pri dvíhaní sebavedomia."

Chýbali aj emócie

"Veľmi sme chceli, vedeli sme, o čo hráme," poznamenal tréner Prešova Jaroslav Vlk.

"Stále bojujeme o čo najlepšie umiestnenie pred play off. Už v prvom sete som nabádal chlapcov, že je to "mŕtve", že nie je v tom tá správna dravosť a iskra. Prvý set chlapci vyhrali, čo ich mohlo nakopnúť. Žiaľ, išli sme po tej istej ceste, zápas sme nezvládli z hernej stránky ani emočne. Horko-ťažko sme vybojovali vedenie 2:1. V piatom sete nás Košice ubránili, chlapci nezložili lopty. Hostia boli bojovnejší, my sme sa neustále hľadali, hrali v útlme. Pre nás to bol ťažký zápas, pred plnou halou sme ho zbabrali. Mám pocit, že po víťazstve v Slovenskom pohári nastalo v našom tíme mierne uspokojenie, trochu opadli emócie a tlak. Košice výborne bránili a bojovali, nám chýbalo herné umenie."

Martin Sopko st., líder Prešova: "Prehrali sme dva veľmi dôležité zápasy, za náš domáci výkon sa chcem ospravedlniť. Trápili sme sa s každou jednou činnosťou. Košice hrali veľmi dobrý volejbal, zatlačili nás servisom a dobrým útokom. Treba sa nám z toho rýchlo pozviechať, lebo play off sa rýchlo blíži. Od pondelka musíme nadobro skončiť s tým, čo bolo pred dvoma týždňami a sústrediť sa už iba na to, čo nás čaká. Tvrdo pracovať na tom, aby sa nám forma čo najskôr vrátila."

Štatistika

VK Prievidza - VK Mirad PU Prešov 3:0 (14, 16, 20)

Zápas trval 66 minút, rozhodovali: Moravčík a Mokrý

Prešov: Halaj 2, Hudák 2, Macko 3, Lux 12, Drobňák 8, Červeň 2, libero T. Lampart (Rajduga 3, Mikovčík, Jurko).

VK KDS Šport Košice - VKP Bystrina SPU Nitra 0:3 (-17, -25, -22)

Zápas trval 74 minút, rozhodovali P. Höger a I. Porvazník

.Košice: Kasperkevič 2, Jakubov 7, Kríž 12, Lamanec 16, M. Sopko ml. 7, Bališin 5, libero Vitko (Smolej, Šompľak 1, Labik 2).

VK Mirad PU Prešov - VK KDS Šport Košice 2:3 (-19, 17, 23, -18, -9)

Zápas trval 127 minút, rozhodovali D. Daruľa a P. Andrejčák.

Prešov: Drobňák 18, Červeň 6, Halaj 1, M. Sopko st. 12, Macko 5, Lux 14, libero T. Lampart (Rajduga 2, Mikovčík, Hudák 4, Jurko 1).

Košice: Kasperkevič 6, Jakubov 17, Kríž 6, Lamanec 23, M. Sopko ml. 22, Bališin 1, libero Vitko (Smolej, Šompľak, Labik 6).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V derby ťahal Prešov za kratší koniec