V Brazílii suspendovali policajtov, zbili novinárov

(Autor: ILUSTRAČNÉ SITA/AP)
SITA|16. júl 2014 o 19:15

Podľa hovorcu novinárskej únie v meste Rio de Janeiro Bernarda Mouru bolo pri zásahu zranených približne pätnásť žurnalistov z rôznych krajín

SAO PAULO. Štyria policajti boli prostredníctvom kamier identifikovaní a následne suspendovaní po tom, ako počas protestov proti futbalovým majstrovstvám sveta v Brazílii zbili niekoľkých novinárov.

K zásahu došlo 13. júla, v deň finálového zápasu. Informoval o tom v stredu hovorca policajného oddelenia mesta Rio de Janeiro, ktorý zároveň vyhlásil, že odmieta podobné akty násilia.

Podľa hovorcu novinárskej únie v meste Rio de Janeiro Bernarda Mouru bolo pri zásahu zranených približne pätnásť žurnalistov z rôznych krajín, ktorí pokrývali protest približne 200 ľudí vyjadrujúcich nesúhlas s míňaním peňazí na svetový šampionát.

Podľa nich mali byť financie použité na zlepšenie nemocníc, škôl a infraštruktúry. "Protestujúci a žurnalisti nemohli dve hodiny opustiť námestie Saens Pena Plaza a boli vystavení fyzickému násiliu a slzotvornému plynu," uviedol Moura v stanovisku. Policajtom bude pozastavená činnosť až do konca vyšetrovania.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»V Brazílii suspendovali policajtov, zbili novinárov