V Bellatore sa vzdal titulu, aby oň mohol zabojovať jeho starší brat

Patrício "Pitbull" Freire držiac opasky dvoch váhových kategórií v americkej organizácií Bellator MMA.
Patrício "Pitbull" Freire držiac opasky dvoch váhových kategórií v americkej organizácií Bellator MMA. (Zdroj: Bellator MMA)
Daniel Stankovič|7. okt 2021 o 17:38 (aktualizované 7. okt 2021 o 17:38)

Titul chce dopriať bratovi.

DUBLIN. Zaujímavá situácia sa odohrala v druhej najprestížnejšej svetovej lige MMA. Elitný bojovník americkej organizácie Bellator Patrício "Pitbull" Freire od stredy nie je držiteľom opasku ľahkej divízie.

V správe, ktorú 34-ročný zápasník umiestnil sociálnu sieť twitter stojí, že by týmto rozhodnutím rád nechal šancu získať titul vo váhe do 70 kilogramov svojmu staršiemu bratovi Patrickymu Freirovi.

Moja rodina a česť boli vždy na prvom mieste. Keď som prvýkrát získal opasok ľahkej divízie, bola to pre mňa česť, avšak s prehrou vo váhe do 65 kilogramov (strata druhého titulu v perovej divízii proti AJovi McKeemu, pozn. red.) pre mňa všetko začína odznova.

Je čas, aby sa ľahká divízia pohla ďalej a aby Patricky Freire dostal svoju šancu. Moja pozornosť je len na AJovi,“ nechal sa počuť bojovník, ktorý ešte donedávna vládol dvom váham v Bellatore súčasne.

Freire sa po titulovej porážke od McKeeho na konci júla tak vzdáva aj druhého titulu vo vyššej váhovej kategórie, čím posiela jasný signál, že prehru s mladým rivalom nechce nechať bez odvety a v ďalšom dueli ho môžeme očakávať v perovej váhe.

Na druhej strane svojím rozhodnutím vzdať sa opasku ľahkej divízie Brazílčan dáva veľkú šancu získať titul práve svojmu staršiemu bratovi Patrickymu, ktorý by sa tak už 5. novembra mal oň stretnúť v odvete zápasu s Petrom Quellym v írskom Dubline. Informáciu už stihol potvrdiť promotér Bellatoru Scott Cooker.

Mladší z dvojice bratov Patrício sa vo svete teší veľkému renomé, kedy je mimo špičkových bojovníkov UFC považovaný za jedného z najlepších zápasníkov vo svojej váhe. V rámci svetového rebríčka perovej divízie mu podľa portálu FightMatrix patrí 5. miesto.

Na rozdiel od neho starší Patricky v doterajšej profesionálnej kariére ešte titul vo veľkých organizáciách nezískal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V Bellatore sa vzdal titulu, aby oň mohol zabojovať jeho starší brat