V Baku sa bude hrať streetbal, Slovenky myslia na postup

Alexandra Baburová.
Alexandra Baburová. (Autor: TASR)
TASR|8. jún 2015 o 13:17

Po zranení pivotky Márie Felixovej museli Slovenky povolať do tímu náhradníčku.

BRATISLAVA. Basketbal bude mať na I. Európskych hrách v Baku svoje zastúpenie vo formáte 3x3. V ženskom turnaji sa predstaví aj Slovensko, reprezentovať bude kvarteto Alexandra Riecka, Alexandra Baburová, Zuzana Mračnová a Alexandra Pribulová.

Zranila sa pivotka Felixová

Ich šance na úspech klesli po tom, ako z pôvodnej nominácie vypadla pre zranenie členka Mária Felixová. Podkošová hráčka piešťanských Čajok bola pri svojej výške 191 cm jedinou klasickou pivotkou vo výbere. V tíme ju tak nedávno nahradila o desať centimetrov nižšia Alexandra Pribulová z BK Petržalka.

"Zranením Felixovej sa nám skomplikovala situácia, hrať bez klasickej pivotky bude pre nás hendikep. Budeme musieť tomu prispôsobiť taktiku i herný prejav. Napriek tomu sa naše ciele nemenia, chceme postúpiť zo skupiny. Verím, že na to máme, do Baku posielam skúsené hráčky, ktoré majú toho za sebou dosť v klasickom ´päťkovom´ i tomto ´trojkovom´ basketbale," povedal Marek Adamčík, ktorý pri tíme 3x3 Slovakia pôsobí v pozícii manažéra a koordinátora.

Slovenky sa v základnej C-skupine postupne stretnú so Slovinskom, Španielskom a Írskom.

Streetbal aj v Riu 2016

Basketbal s tromi hráčmi je známy ako streetbal a v programe olympijských hier 2016 v Rio de Janeiro bude ako ukážkový šport. Podujatie v Azerbajdžane tak nebude slúžiť ako kvalifikácia na olympijské hry.

"Európske hry sú z pohľadu celkového renkingu, ktorý rozhodne o postupujúcich do Ria, len ďalším turnajom v sezóne. My rovnako ako ďalšie menšie krajiny cítime, že z ´trojkového´ basketbalu je väčšia šancu predstaviť sa na vrcholnom podujatí ako z klasického basketbalu, kde je konkurencia veľmi vysoká. Aj preto sa v Slovenskej basketbalovej asociácii snažíme o čo najväčší progres v tomto odvetví," dodal Adamčík.

nominácia žien Slovenska v 3x3 basketbale na Európske hry v Baku

Alexandra Riecka (BK Slovan Bratislava), Alexandra Baburová (MBK Ružomberok), Zuzana Mračnová (ŠBK Šamorín), Alexandra Pribulová (BK Petržalka)

náhradníčky: Zuzana Lázárová (MBK Ružomberok), Zuzana Ivančáková (Cassovia Košice)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V Baku sa bude hrať streetbal, Slovenky myslia na postup