Utrecht zaplatí za štart na Tour de France 4 milióny eur

Cyklistické hviezdy pri predstavení ďalšieho ročníka Tour de France.
Cyklistické hviezdy pri predstavení ďalšieho ročníka Tour de France. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. nov 2014 o 15:29

Suma je vyššia, akú v roku 2010 zaplatil Rotterdam. Ten dal za právo hostiť štart 2,5 milióna eur.

UTRECHT. Holandské mesto Utrecht by malo zaplatiť organizátorom Tour de France sumu 4 milióny eur za česť hostiť štart budúcoročnej edície týchto najslávnejších cyklistických pretekov.

V oficiálnom dokumente, ktorý zverejnil Utrecht na svojej internetovej stránke, sa píše:

"Súhlasíme so zaplatením čiastky 4 milióny eur hostiteľskej organizácii ASO. Peniaze budú uhradené z mestských daní prostredníctvom viacerých časovo ohraničených splátok.“

Holanďania informujú, že prvých 1,5 mil. eur už zaslali 15. decembra 2013 a ďalšia rovnako vysoká časť peňazí išla na účet Amaury Sport Organisation 1. októbra.

Posledná splátka vo výške 1 milión eur by sa mala zrealizovať 5. júla 2015, deň po začiatku 102. ročníka Tour de France.

Celková čiastka 4 milióny eur je podstatne vyššia, než akú zaplatil Rotterdam v roku 2010, keď Tour de France rovnako začínala na holandskom území. Vtedy to bolo 2,5 mil. eur.

Utrecht venuje najväčšiu pozornosť zvýšeniu nákladov na bezpečnosť. Počas pretekov musia nad mestom vytvoriť bezletovú zónu a 2000 parkovacích miest musia vyhradiť pre organizátorov a novinárov.

Tour de France 2015 sa začne v Utrechte a skončí sa 26. júla na tradičnom mieste – Elyzejských poliach v Paríži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Utrecht zaplatí za štart na Tour de France 4 milióny eur