Dostaňte nás odtiaľto. Brazílski futbalisti v Donecku prosia o pomoc

Športovci prosia o pomoc.
Športovci prosia o pomoc. (Autor: Twitter, screenshot/Marcus Alves)
Sportnet|24. feb 2022 o 12:25

Tréner lídra najvyššej futbalovej súťaže ostáva v Kyjeve.

KYJEV. Brazílski futbalisti v službách Šahtaru Doneck a Dynama Kyjev zverejnili na sociálnej sieti video, kde spolu so svojimi rodinami prosia o pomoc pri evakuácii z krajiny.

Na Ukrajinu v uplynulých hodinách zaútočilo Rusko a prakticky sa začala vojna.

„Situácia je zúfalá. Prosíme vás o zverejnenie tohto videa, aby sa to dostalo k vláde. Hranice sú uzavreté, nie sú pohonné hmoty, čoskoro bude aj nedostatok jedla, nie sú peniaze. Sme všetci spolu a čakáme na plán, ako opustiť Ukrajinu,“ hovorí na videu útočník Šahtaru Doneck Júnior Moraes.

Je rodákom zo Santosu, no v roku 2019 získal ukrajinské občianstvo. Za národný tím Ukrajiny nastúpil jedenásťkrát a na konte má jeden reprezentačný gól.

V kádri Šahtaru figuruje dovedna trinásť hráčov z Brazílie, v Dyname Kyjev je momentálne jeden Brazílčan.

Vzhľadom na vojnový stav sa v krajine minimálne na tridsať dní prerušili aj futbalové súťaže. Jarný štart prvej ligy bol naplánovaný na tento víkend.

Rumunský tréner Dynama Kyjeve Mircea Lucescu vyhlásil, že neplánuje odísť z hlavného mesta. „Nevrátim sa do Rumunska, nie som zbabelec. Verím, že veľkí ľudia bez mozgov stopnú túto vojnu. Nikdy som si nemyslel, že toto je možné,“ uviedol kouč lídra súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Dostaňte nás odtiaľto. Brazílski futbalisti v Donecku prosia o pomoc