UFC Vegas 23: Holland opäť neúspešný, Allen v elitnej spoločnosti

(Zdroj: Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|11. apr 2021 o 17:37 (aktualizované 11. apr 2021 o 17:46)

Ani druhý pokus v priebehu troch týždňov americkému bojovníkovi nevyšiel.

LAS VEGAS. Nezvyčajne v sobotu podvečer sa včera odohral turnaj UFC Fight Night s hlavným zápasom strednej divízii medzi Kevinom Hollandom (21-7 MMA) a Marvinom Vettorim (17-4-1 MMA).

Podujatie bolo vysielané na americkej celoštátnej stanici ABC, čo v praxi znamená, že pre všetkých zúčastnených bojovníkov išlo o veľkú možnosť ukázať svoje schopnosti širšiemu publiku divákov.

Na karte sme videli viacero presvedčivých výkonov, z ktorých výhry Mackenzie Dern (8-1 MMA) a Mateusza Gamrota (18-1 MMA) boli ocenené bonusom za výkon večera.

Čo sa týka výsledkov, v nevadskom centre Apex drvivá väčšina súbojov putovala na bodové rozhodnutia a celkovo z trinástich duelov sa len štyri skončili pred uplynutím časového limitu. 

V hlavnom zápase večera sa pre talentovaného Kevina Hollanda opakoval scenár z jeho posledného stretu s Derekom Brunsonom, keď nedokázal počas piatich kôl v oktagone nájsť odpoveď na takedowny Vettoriho a jeho prácu na zemi.

Samotný súboj priniesol rekord strednej divízie v počte úspešných strhov (11) na strane jedného bojovníka.

Talianský bojovník si po presvedčivom víťazstve v rozhovore zažiadal o odvetu so šampiónom strednej váhy Israelom Adesaynom.


Chcem ako ďalšieho Adesanyu v októbri. Myslím, že si to zaslúžim. Vyhrávam a podávam dominantné výkony, chcem ten titul,“ dodal 27-ročný bojovník, ktorý sa už s Adesanyom raz stretol, na jar 2018 tesne prehral na body.

Allen v elitnej spoločnosti, Dern víťazne a Perry "na kolenách"

V hlavnom predzápase večera sa z dôležitého skalpu tešil Arnold Allen, ktorý v troch kolách dokázal predčiť Sodiqua Yusuffa a poskočí tak do elitného klubu desiatich najlepších bojovníkov perovej váhy.

Na turnaji si na svoje prišli aj fanúšikovia divokých pästných výmen, tie sprevádzali súboj Juliena Marqueza so Samom Alveym. Paradoxom však je, že duel sa napokon skončil škrtením.

Mackenzie Dern poráža súperku na techniku armbar.
Mackenzie Dern poráža súperku na techniku armbar. (Zdroj: Chris Unger/Zuffa LLC)

Viacnásobná majsterka sveta v brazílskom jiu-jitsu Mackenzie Dern ukončila ďalšiu súperku v ceste divíziou, tentokrát si to odniesla Nina Nunes.

V neposlednom rade o svojich kvalitách presvedčil aj Poliak Gamrot, ktorý si vo svojom druhom vystúpení pod farbami najprestížnejšej organizácie pripísal dôležitú výhru nad Scottom Holtzmanom.

Pokračovanie mizérie ukázal zápas známeho búrliváka Mikea Perryho proti Danielovi Rodriguezovi.

Perry po celé tri kolá nestačil na súpera a zo súboja si naviac odniesol pravdepodobne zlomený nos. Z posledných desiatich duelov dokázal do víťazného konca dotiahnuť zápasník s prezývkou "Platinum" len tri a jeho budúcnosť v UFC je aj pod ťarchou jeho minulých škandálov viac než neistá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Vegas 23: Holland opäť neúspešný, Allen v elitnej spoločnosti