Turnaj ATP v San Jose-Premiérový triumf Murrayho, 70. McEnroea

SITA|20. feb 2006 o 07:30

SAN JOSE 20. februára (SITA) - Premiérovým turnajovým triumfom škótskeho tenistu Andyho Murrayho v seriáli ATP sa v nedeľu skončila súťaž dvojhry podujatia SAP Open na tvrdom povrchu v hale v americkom ...

SAN JOSE 20. februára (SITA) - Premiérovým turnajovým triumfom škótskeho tenistu Andyho Murrayho v seriáli ATP sa v nedeľu skončila súťaž dvojhry podujatia SAP Open na tvrdom povrchu v hale v americkom San Jose (dotácia 355 000 USD). Semifinálový premožiteľ nasadenej domácej jednotky Andyho Roddicka si vo finále poradil aj s trojkou turnaja - Austrálčanom Lleytonom Hewittom v troch setoch 2:6, 6:1, 7:6 (3). Osemnásťročný Murray premenil na turnajové víťazstvo iba svoju druhú finálovú účasť a na ceste za trofejou porazil dve bývalé svetové jednotky. "Bol to skvelý týždeň. Každý, kto prvýkrát zvíťazí na turnaji a pritom vybojuje cené triumfy nad takými hráčmi, musí byť spokojný. Už sa teším na nasledujúce týždne," povedal šťastný víťaz, ktorý sa v aktuálnom rebríčku ATP Entry pre nasadzovanie na turnajoch posunul na 47. miesto.

Vyvrcholenie súťaže štvorhry tiež malo výnimočný náboj. Svoj 70. deblový titul totiž oslávil navrátilec na dvorce seriálu ATP John McEnroe, ktorý spolu so Švédom Jonasom Björkmanom zavŕšil ťaženie turnajom finálovým víťazstvom nad americkou dvojicou Paul Goldstein, Jim Thomas 7:6 (2), 4:6, 10:7.


Dvojhra - finále:

Andy Murray (V. Brit.) - Lleyton Hewitt (3-Aust.) 2:6, 6:1, 7:6 (3)


Štvorhra - finále:

Jonas Björkman, John McEnroe (Šv./USA) - Paul Goldstein, Jim Thomas (USA) 7:6 (2), 4:6, 10:7


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Turnaj ATP v San Jose-Premiérový triumf Murrayho, 70. McEnroea