Obhajca Isner postúpil v Miami do semifinále, v ňom vyzve iba 18-ročného Kanaďana

Felix Auger-Aliassime.
Felix Auger-Aliassime. (Autor: Jim Rassol TASR/AP)
SITA|28. mar 2019 o 08:18

O postup medzi najlepšiu štvorku dnes zabojuje aj Federer.

MIAMI. Američan John Isner a iba 18-ročný Kanaďan Félix Auger-Aliassime postúpili do semifinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 Miami Open presented by Itaú v americkom Miami.

Obhajca titulu Isner nasadený ako siedmy zdolal premožiteľa Novaka Djokoviča, Španiela Roberta Bautistu-Aguta (22.) 7:6 (1), 7:6 (5), a kanadský mladík Auger-Aliassime vyradil turnajovú jedenástku, 22-ročného Chorváta Bornu Čoriča 7:6 (3), 6:2.

Najmladší semifinalista

Auger-Aliassime bol začiatkom februára v Bratislave autorom rozhodujúceho tretieho bodu hostí v súboji Slovenska a Kanady o účasť vo finálovom turnaji Davisovho pohára 2019.

Vtedy mu patrila 106. priečka v renkingu ATP a hrával zväčša na challengerových turnajoch. Dnes je v "online" renkingu už tridsiaty tretí a má šancu na postup do finále na jednom z najväčších turnajov na svete na tvrdom povrchu v Miami.

Auger-Aliassime je najmladší semifinalista na tomto podujatí v jeho 35-ročnej histórii.

"Proti Bornovi Čoričovi som nečakal, že zvíťazím. Predsa len je to etablovanejší hráč. Po tesnom prvom sete som v tom druhom nečakane získal prevahu a cítil som sa veľmi dobre od prvých loptičiek," zhodnotil Auger-Aliassime.

Jeho súperom v semifinále bude o 15 rokov starší obhajca trofeje Isner (9. v rebríčku ATP), ktorý si proti Bautistovi-Agutovi pomohol 24 esami a 79-percentnou úspešnosťou po prvom podaní do kurtu.

O semifinále zabojuje aj Federer

Ešte predtým sa v areáli Miami Gardens hral aj posledný osemfinálový zápas. Švajčiarsky tenista Roger Federer zdolal ruského hráča Danila Medvedeva 6:4, 6:2.

Držiteľ dvadsiatich grandslamových titulov ani raz nestratil podanie a sám využil všetky tri brejkbalové príležitosti. Zaznamenal už osemnáste víťazstvo v tomto roku, pričom sa v stredu zdržal na dvorci iba 62 minút.

V ďalšom dueli si Federer zmeria sily s Juhoafričanom Kevinom Andersonom, ktorý ho zdolal vo štvrťfinále vlaňajšieho Wimbledonu.

ATP Masters 1000 Miami Open - dvojhra - štvrťfinále:

John Isner (USA-7) - Roberto Bautista-Agut (Šp.-22) 7:6 (1), 7:6 (5)

Félix Auger-Aliassime (Kan.) - Borna Čorič (Chor.-11) 7:6 (3), 6:2

Štvrtkový program štvrťfinále dvojhry:

Frances Tiafoe (USA-28) - Denis Shapovalov (Kan.-20)

Kevin Anderson (JAR-6) - Roger Federer (Švaj.-4)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Obhajca Isner postúpil v Miami do semifinále, v ňom vyzve iba 18-ročného Kanaďana