Trofej Hart Memorial môže opäť skončiť vo švédskej rodine Sedinovcov

TASR|28. apr 2011 o 20:17

Trofej Hart Memorial určená pre najužitočnejšieho hráča základnej časti NHL môže opäť skončiť vo švédskej rodine Sedinovcov.

NEW YORK. Zatiaľ čo v minulej sezóne získal prestížne ocenenie Henrik Sedin, teraz je jedným z trojice kandidátov jeho brat-dvojča a spoluhráč z Vancouveru Canucks Daniel Sedin.

Výsledky ankety budú známe 22. júna v Las Vegas, pričom okrem Daniela Sedina sa do elitnej spoločnosti na zisk najvyššieho individuálneho ocenenia v profilige dostali aj pravý krídelník Corey Perry z Anaheimu Ducks a Martin St. Louis z Tampa Bay Lightning.

Deniel Sedin, ktorý nazbieral v kanadskom bodovaní 104 bodov a rovnako ako pred rokom jeho brat vyhral túto štatistiku základnej časti, dal v NHL aj najviac gólov v presilových hrách (18) a v tabuľke pravdy mu s 30 plusovými bodmi patrilo druhé miesto. Ak Daniel v ankete výhra, po prvý raz v histórii získa prvenstvo dva roky za sebou bratská dvojica.

Perry bol postrachom brankárov, zvíťazil medzi kanoniermi s 50 gólmi a výraznou mierou pomohol káčerom k štvrtému miesto v Západnej konferencii a postupu do play off.

St. Louis sa objavil medzi kandidátmi na Hartovu trofej vôbec po prvý raz od roku 2004, keď získal prestížny honor. V tabuľke kanadského bodovania skončil na druhom mieste s 99 bodmi, čo predstavuje zlepšenie o 23 bodov oproti predchádzajúcemu roku. Tampa Bay postúpila do play off prvýkrát za posledné štyri roky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trofej Hart Memorial môže opäť skončiť vo švédskej rodine Sedinovcov