Treťoligový zápisník: Môj dom, môj hrad

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Daniel Dedina|11. okt 2016 o 00:00

Výkony a výsledky niektorých tímov doma a u súperov sú až zarážajúco rozdielne.

Môj dom, môj hrad je pravidlo, ktoré v najvyššej regionálnej súťaži platí azda odjakživa.

Existuje na to viacero vysvetlení, od stopercentne pravdivých až po tie, ktoré sú tak trocha zahalené rúškom tajomstva.

Nech je ako chce, domáce prostredie je pre všetky kluby živnou pôdou a bez úspešnosti na vlastnom trávniku to jednoducho nejde. Ani tento ročník nie je výnimkou.

Napriek tomu, výkony a najmä výsledky niektorých tímov sú až zarážajúco rozdielne. Skrátka, ich vystúpenia v domácom prostredí a u súperov sú ako deň a noc.

V úvode sezóny sa takto prezentovala napríklad Bardejovská Nová Ves, v posledných kolách sa ale zdá, že sa už trocha „znormalizovala.

Aj Trebišov či Stropkov majú hlavné piliere svojho úspešného ťaženia položené na domácich základoch, ale ani u súperov nepripomínajú obetných baránkov a dokážu čosi pre seba ukoristiť aj tam.

Prím z hľadiska rozdielnosti výkonov hrá jednoznačne prešovská juniorka. Aby sme boli objektívni, nie je to tak od prvého kola. Až od druhého.

V úvodnom dueli sezóny totiž Prešovčania predviedli obdivuhodné zmŕtvychvstanie vo Vyšnom Opátskom, kde remizovali 3:3, hoci už prehrávali 0:3.

Potom to ale prišlo. Aby to nebolo len o teórii, pomôžme si faktami. Doterajšie domáce výsledky Tatrana v aktuálnej sezóne majú takúto podobu: Stropkov 0:0, Trebišov 3:1, Bard. Nová Ves 5:2, Giraltovce 0:2, Svidník 5:1, zatiaľ čo u súperov nasledovnú: V. Opátske 3:3, Vranov 0:2, Sabinov 0:2, V. Revištia 1:2, V. Horeš 0:2, Snina 0:5, Svit 0:4.

V sumáre predstavuje doterajší domáci zisk desať bodov pri skóre 13:6, kým vonku mužstvu pribudol na konto jediný bod pri skóre 4:20.

Chceme tým povedať jedno. Mužstvo, ktoré doma dokáže zdolávať aj najsilnejšie mužstvá v súťaži a v piatich zápasoch nastrieľa trinásť gólov, niečo z futbalu rozhodne vedieť musí a svoju kvalitu má.

Raz to už musí (malo by) predviesť aj u súperov. Prorokovali sme, že sa tak stane už tento víkend vo Svite, namiesto toho prišla vysoká prehra 0:4.

Otázka preto znie naďalej rovnako. Dokedy bude v prípade prešovskej juniorky pokračovať dvojtvárnosť jej výkonov, ktorá mužstvu nielenže bráni v tabuľkovom posune vyššie, ale čoraz viac ju pripútava do jej spodných vôd?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Treťoligový zápisník: Môj dom, môj hrad