Trest pre Slovan: tri zápasy bez divákov a pokuta 15-tisíc eur

Slovan odohrá tri zápasy bez divákov.
Slovan odohrá tri zápasy bez divákov. (Autor: TASR)
Sportnet|22. aug 2013 o 17:59

Silný výbuch v zápase proti Ružomberku zranil viacerých priaznivcov hostí.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu uložila vo štvrtok Slovanu Bratislava pokutu 15-tisíc eur a povinnosť odohrať tri domáce zápasy proti Senici (hrali už stredu 21. 8.), Zlatým Moravciam a Nitre bez divákov.

Komisia nariadila klubu prijať organizačné a personálne opatrenia na zvýšenie úrovne usporiadateľskej služby.

Futbalovými Pasienkami otriasol zhruba desať minút pred koncom nedeľňajšieho stretnutia 6. kola Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (3:2) silný výbuch z delobuchu v sektore hostí.

Zranenia utrpeli dve maloleté deti a hospitalizovať v Bratislave museli aj 22-ročného muža z Ružomberka. Neskôr vyhľadali ošetrenie v nemocnici v Ružomberku aj ďalší priaznivci. Klub vypísal za identifikáciu dvojice páchateľov odmenu 5000 eur.

((vid))

Najvyššia pokuta?

Polícii sťažujú identifikáciu tvárí páchateľov z kamerového systému futbalového klubu Slovana šatky na ich tvárach.

"Okrem pokuty a trestu uzavretia štadióna na tri zápasy musí Slovan zvýšiť usporiadateľskú službu, bezpečnosť na štadióne a zabezpečiť, aby diváci neprechádzali z jedného do druhého sektoru. Postarať sa teda o hladký priebeh stretnutí v domácom prostredí," konkretizoval ďalšie opatrenia Miroslav Vlk, ktorý je poverený vedením komisie.

"Myslím si, že ide o najvyššiu pokutu od disciplinárky počas jej trvania a myslím si, že je aj adekvátna tomu, čo sa udialo na štadióne," dodal.

V Ružomberku sú sklamaní

"Už avizovaná maximálná pokuta 17.000 eur a dištanc na tri zápasy sa nám javili ako neadekvátne tresty vzhľadom na závažnosť incidentu, ku ktorému došlo. Zrejme si to zaslúžilo výnimočný trest, preto sme sklamaní," povedal generálny riaditeľ MFK Ružomberok Ľubomír Golis.

O body Slovan prísť nemohol, keďže neprišlo k inzultácii hráča alebo rozhodcu.

"Disciplinárny poriadok nám v sadzobníku neumožňuje takéto tresty, pretože to spadá pod iné kompetentné komisie a orgány. Sú nimi Únia ligových klubov a komisia rozhodcov, ktoré musia rozhodnúť, či stretnutie bolo dohraté regulárne a ako si svoje povinnosti splnil rozhodca. To nepatrí do našej kompetencie," reagoval Vlk na výzvy z viacerých strán na tvrdšie potrestanie Slovana.

"Strata finančná a materiálna nie je taká veľká, ako poškodené renomé klubu. My teraz budeme pracovať na tom, aby nám ľudia verili," uviedol technický riaditeľ Slovana Zdeno Roman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trest pre Slovan: tri zápasy bez divákov a pokuta 15-tisíc eur