Trénerom Michaloviec sa stal Šoltis. Avizuje zmeny v tíme

(Autor: Róbert Andrejov)
TASR|7. jún 2016 o 16:28

Na uvoľnenú stoličku hlavného trénera si po odchode Stanislava Grigu zasadol jeho doterajší asistent.

Na uvoľnenú stoličku hlavného trénera MFK Zemplín Michalovce si po odchode Stanislava Grigu zasadol jeho doterajší asistent Anton Šoltis.

MICHALOVCE. V pozícii hlavného trénera klubu najvyššej slovenskej súťaže bude prvýkrát, prostredie michalovského futbalu však dôverne pozná. Pod vedením 40-ročného trénera by mali hráči predvádzať otvorenejší futbal s využitím skúseností z minulej sezóny.

Anton Šoltis prišiel do MFK Zemplín Michalovce počas zimnej prestávky spoločne so Stanislavom Grigom, ktorý mal v pozícii hlavného trénera jednoznačnú úlohu - zachrániť pre nováčika najvyššiu súťaž. To sa napokon aj podarilo, ale cesty Grigu a MFK Zemplín sa po sezóne rozišli.

V klube však zostal Šoltis, ktorý sa v hierarchii trénerského štábu posunul vyššie.

"Po tom, čo v Michalovciach na poste hlavného trénera skončil Stanislav Griga, ma funkcionári klubu oslovili s ponukou viesť A-mužstvo. Tú som sa rozhodol prijať. Hráčov poznám, bol som pri mužstve aj pred dvomi rokmi. Kolektív sa veľmi nezmenil a to, že prakticky všetkých hráčov poznám, môže byť výhodou," uviedol Anton Šoltis.

Obdobie medzi dvomi sezónami je výrazne kratšie než zimná prestávka a michalovský klub počas neho pravdepodobne odohrá päť prípravných zápasov.

Avizuje pohyb v kádri

V nich sa trénerovi Šoltisovi ukáže viacero hráčov bojujúcich o zotrvanie v tíme.

"Určite nastane pohyb von z kádra. Záujem je najmä o dvoch konkrétnych hráčov a ak sa to zrealizuje, tak sa nám prakticky rozsype obrana. Zranený je aj Podhorin, takže budeme musieť vyriešiť aj stopérsku dvojicu. Posilniť chceme aj ofenzívu. Viacero hráčov príde na skúšku," poznamenal Šoltis.

V pozícii hlavného trénera naposledy pôsobil v jesennej časti 2015/2016 v Liptovskom Mikuláši. Príležitosť viesť tím najvyššej súťaže vníma ako trénerskú výzvu, v ktorej využije aj poznatky získané po boku skúseného Stanislava Grigu.

"Každý má svoju cestu a svoj pohľad na futbal. Stano je skúsený odborník, čo potvrdil aj úspešnou záchranou v jarnej časti. On kládol veľký dôraz na hernú disciplínu, ale to isté budem vyžadovať aj ja. Chceme hrať otvorenejší futbal. Hráči sú znovu o rok skúsenejší, to môže byť výhoda. Viacero zápasov sme mali na jar dobre rozbehnutých, ale pre chýbajúce skúsenosti sme ich v záveroch nezvládli. Dúfam, že sa nám takéto zápasy podarí lepšie zvládať," povedal Anton Šoltis.

Tím MFK Zemplín Michalovce začína spoločnú prípravu pred sezónou 2016/2017 vo štvrtok 9. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trénerom Michaloviec sa stal Šoltis. Avizuje zmeny v tíme