Tréner Kozák si od futbalu oddýchne aj na golfe

(Autor: SITA)
SITA|24. dec 2013 o 13:35

Kozákovci budú mať tradičné východoslovenské Vianoce.

KOŠICE. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák bude mať tradičné východoslovenské Vianoce s kapustnicou, filé a kaprom so šalátom.

"Kedysi, keď ešte žili moji rodičia, sme sa stretávali v Matejovciach, v malej dedine pri Spišskej Novej Vsi. To bolo úžasné. Teraz je rad na mne, aby sa rodina u nás stretávala, aby sme spolu dobre vychádzali. Nie je to jednoduché, pretože aj syn bol stále rozbehaný, s dcérou to bolo ľahšie. Som šťastný, keď sa spolu stretneme u mňa doma v Košiciach všetci pri jednom stole, keď všetkých vidím," povedal pre futbalsfz.sk Ján Kozák.

Rodina dala jednoznačné áno

S rodinou sa radil aj o ponuke zo Slovenského futbalového zväzu. Prvú ponuku dostal v čase, keď bol na návšteve u dcéry. V tom čase tam bol aj jeho syn.

"Z ich strany bola jednoznačná podpora: 'Áno oci, zober to. Poznáme ťa a ty to chceš.' Keď som o tom premýšľal, takisto som prišiel k záveru, že keď človek niečo robí, tak vrcholom je reprezentácia. Keď som začal futbal hrať, tak som sa chcel stať ligovým hráčom, potom som chcel byť reprezentantom. Život prináša všeličo a práve vtedy, keď som tomu už ani neveril, prišla tá ponuka," povedal Kozák.

Pozerá päť až šesť zápasov za deň

Manželka ho priamo podporila v zápasoch v Bosne a Hercegovine a Poľsku. V minulosti chodila pravidelne aj na ligové zápasy.

"Pri mne to nie je jednoduché, pretože teraz pozerám päť až šesť zápasov denne, pri televízii strávim aj osem hodín. Baví ma to však, stále na tom futbale niečo vidím, cítim. Aj ona tie zápasy so mnou sleduje, už má aj ona svoje mužstvá, ktorým fandí, takže niekedy sa aj rozdelíme a sledujeme každý iný zápas."

Od futbalu si dokáže oddýchnuť napríklad pri golfe, keďže lekári mu už neodporučili tenis. V súčasnosti má Kozák hendikep desať. Od nástupu na reprezentačnú stoličku však má menej času aj na golf.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Kozák si od futbalu oddýchne aj na golfe