S Ramsaym vzkriesili Boston. Trénerská legenda spomína na Cháru i Tatara

Tréner Claude Julien.
Tréner Claude Julien. (Autor: Twitter IIHF)
Patrik Fotta|19. máj 2022 o 09:30

Rozhovor s Claudom Julienom.

Tréner hokejistov Kanady CLAUDE JULIEN má vo svojej bohatej zbierke úspechov Stanleyho pohár z roku 2011, zlato z olympiády v Soči z roku 2014, či zlatú medailu zo svetového pohára 2016.

Je veľmi dobrým priateľom trénera slovenských hokejistov Craiga Ramsayho. V Bostone trénoval 10 rokov Zdena Cháru, v Montreale zase viedol Tomáša Tatara. Veľmi pochvalne sa vyjadril aj na adresu Juraja Slafkovského, Šimona Nemca i Adama Sýkoru.

Julien poskytol rozhovor Sportnetu po tréningu, deň po víťaznom zápase so Slovenskom. Pôsobil veľmi podobným dojmom ako tréner Ramsay. Zdvorilý, milý a s obrovskou charizmou.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Aký dojem na neho urobili Slafkovský, Nemec a Sýkora?
  • Akú najkrajšiu spomienku má na spoluprácu s Craigom Ramsaym?
  • Čo povedal o Zdenovi Chárovi a Tomášovi Tatarovi?

Kanada zdolala vo svojom treťom vystúpení na šampionáte Slovensko 5:1. Mali ste po zápase čas porozprávať s trénerom Craigom Ramsaym, s ktorým vás spája dlhoročné priateľstvo?

Veľmi dobre sme sa porozprávali po skončení zápasu. Musím povedať, že začiatok zápasu bol nesmierne vyrovnaný. Až v tretej tretine sme začali hrať našu hru.

Ďalším rozdielom mohla byť únava. Zdalo sa mi, že Slovákom chýbala v závere energia. Prvé dve tretiny, keď mali slovenskí hokejisti viacero šancí nás podržal brankár. Vďaka tomu, sme mali šancu ísť za víťazstvom.

Z Helsínk

píše reportér Sportnet.sk Patrik Fotta.

Ako by ste charakterizovali Ramsayho ako človeka a ako trénera?

V prvom rade má úžasnú osobnosť. Veľmi som si užil prácu s ním v priebehu niekoľkých rokov. Ako tréner je veľmi inteligentný. Hokeju naozaj rozumie. Myslím si, že si zaslúži obrovské uznanie za to, ako sa mu podarilo zmeniť hokejovú kultúra na Slovensku.

Spomínam si, že roky pred tým, než sa stal Craig trénerom, hrali Slováci veľmi konzervatívne. Chýbala im agresivita. Teraz hrajú úplne opačne.

Neustále napádajú, hrajú pekný útočný hokej. Je vidieť, že hráči si to užívajú. Jeho štýl a filozofia sa Slovensku vyplatili. Zisk bronzu na olympiáde je toho dôkazom.

Aká najkrajšia spomienka sa vám spája s Craigom Ramsaym?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»S Ramsaym vzkriesili Boston. Trénerská legenda spomína na Cháru i Tatara