Tréner Juventusu Turín: U vás máme výborné podmienky

Omar Berti. Momentálne je v Košiciach.
Omar Berti. Momentálne je v Košiciach. (Autor: Juventus Academy Košice)
Daniel Dedina|11. júl 2017 o 00:00

Šampionát do 21 rokov ukázal podľa neho veľký prísľub pre budúcnosť nášho futbalu.

KOŠICE. Rozprávať sa s trénerom slávneho Juventusu Turín nie je v tunajších zemepisných šírkach každodenná záležitosť. Korzár včera takúto možnosť mal.

„Slovenskú futbalovú tradíciu mám naštudovanú. Rozdiely medzi talianskou a vašou futbalovou školou sú značné. Podobné je to ale aj v prípade porovnania s inými krajinami,“ vraví mládežnícky tréner „starej dámy“ Omar Berti, ktorý je v týchto dňoch na Slovensku spolu s kolegami Massimilianom de Chellisom a Fabiom Sorentinom.

„Juventus má pevne stanovenú metodiku práce. Pri rozvoji futbalových zručností je pre nás absolútnym základom práca s loptou. Či už ide o kondičné, koordinačné alebo rôzne iné činnosti, pri všetkom je prítomná futbalová lopta. Bez nej sa deje len absolútne minimum cvikov,“ vysvetľuje Berti základ filozofie akadémie slávneho klubu.

V top trojke s Barcelonou a Manchestrom United

„V posledných štyroch rokoch rozbehol Juventus Turín organizáciu kempov pre mladých futbalistov po celom svete, na všetkých kontinentoch. V práci s mládežou patrí klub do prvej trojky, spoločne s FC Barcelona a Manchestrom United,“ hovorí s hrdosťou Berti.

V Juventuse pôsobí od začiatku celkového spustenia projektu mládežníckych kempov tejto slávnej značky, ku ktorému došlo pred jedenástimi rokov.

Minulý rok sa v rovnakom čase nachádzal v Afrike, pred troma rokmi sa podieľal na výchove mladých futbalových talentov v Prahe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Juventusu Turín: U vás máme výborné podmienky