Tréner futbalového Slovana chce, aby im ľudia tlieskali

Róbert Vittek láka divákov na Slovan zrejme viac na súperovych ihriskách.
Róbert Vittek láka divákov na Slovan zrejme viac na súperovych ihriskách. (Autor: SME - Ján Krošlák)
Pavol Spál|22. nov 2013 o 18:22

V šlágri 17. kola Corgoň ligy Slovan privíta v nedeľu Žilinu.

BRATISLAVA. V ére samostatnosti Slovenska niet lepších. Žilina získala šesť titulov, Slovan má ešte o jeden navyše. Ich súboj zvykol vždy vyvolávať vášne, lákal divákov.

Žilina má so Slovanom najvyšší rozpočet (4 až 5 miliónov eur), najštedrejšieho majiteľa a na slovenské pomery nadštandardný káder, ktorý by mal bojovať o titul.

Medzi rivalmi je priepasť

V nedeľu (o 17.00, vysiela Digi Sport) sa stretnú na bratislavských Pasienkoch. O špicu ligy sa však hrať nebude. Medzi klubmi je neobyčajná priepasť. Žilina je až na desiatom a na lídra stráca pätnásť bodov.

„Žilinčania majú kvalitné mužstvo a stále patria medzi top tímy na Slovensku. Postavenie v tabuľke je trochu skresľujúce,“ cituje klubová stránka Slovana trénera Jozefa Valoviča. Žilina triumfovala doma v ich prvom súboji tejto sezóny, v posledných dvoch v Slovenskom pohári zvíťazil Slovan.

Vittek divákov neprilákal

Bratislavčanom sa i napriek príchodu najúspešnejšieho strelca národného tímu Róberta Vitteka nepodarilo prilákať fanúšikov. Iba v jednom z posledných štyroch domácich zápasov prišlo viac ako tisíc ľudí.

Pohárový zápas so Žilinou videlo iba 450 ľudí. „Spokojní budeme iba s výhrou, a ak nám diváci po zápase zatlieskajú za dobrý výkon,“ dodal Valovič.

Žilina z posledných desiatich zápasov prehrala až polovicu a vyhrala iba dva. Šéfstvo klubu nedávno hráčov potrestalo.

„Hráči, ktorí najviac hazardovali s našou dôverou, budú mať znížený základný plat o polovicu,“ vravel tréner Žiliny Adrián Guľa. V Žiline zvykli byť v minulosti neľútostní a netrpezliví skôr k trénerom. Za desať rokov nastalo štrnásť obmien.

Guľa, ktorý prišiel v lete, má však stále plnú dôveru majiteľa Jozefa Antošíka. „Situácia je zložitejšia v tom, že sa stala v klube, ktorý má vysoké ambície. Mal úspechy, preto si doň mnohí rypnú. Cítim obrovskú zodpovednosť. Vážim si podporu i trpezlivosť klubu. Silnú Žilinu potrebuje aj slovenský futbal.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner futbalového Slovana chce, aby im ľudia tlieskali