Tréner Bostonu: Bez Cháru sme zraniteľnejší

Zdeno Chára v treťom zápase série s Montrealom.
Zdeno Chára v treťom zápase série s Montrealom. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|19. apr 2011 o 17:06

Slovenský kapitán Bostonu sa vrátil do zostavy po zdravotných problémoch a pomohol tímu k dôležitej výhre.

BRATISLAVA. Bude hrať Zdeno Chára alebo nebude? Túto dilemu riešili fanúšikovia Bostonu pred tretím zápasom série s Montrealom.

Ich kapitán bol hospitalizovaný kvôli dehydratácii organizmu, ale napriek riziku v treťom zápase nastúpil a pomohol Bruins môžno ku kľúčovému víťazstvu. Boston vyhral v Bell Centre 4:2 a znížil v sérii na 1:2.

Chára odohral v zápase takmer 27 minút, pripísal si asistenciu a patril medzi najlepších hráčov na ľade. „Cítil som sa dobre. Chcel som hrať už v druhom zápase, ale nebolo by to dobré rozhodnutie. Teraz som späť a neriešim čo bolo,“ povedal Slovák americkým médiám.

V Montreale na neho fanúšikovia bučali

Okrem následkov po hospitalizácii sa musel vysporiadať aj s tým, že zaplnené Bell Centre na neho celý zápas bučalo. Dôvodom bol nešťastný zákrok na Maxa Paciorettyho ešte zo začiatku marca.

„Zdeno hral dobre a bučanie si vôbec nevšímal, on je zvyknutý aj z iných miest, že na neho ľudia pokrikujú,“ povedal pre Boston Herald tréner Bruins Claude Julien.

„Je vidieť ako všetko mení, keď je na ľade. Nikto nechce proti nemu hrať, má obrovský rešpekt a znásobuje silu nášho tímu. Bez neho sme zraniteľnejší,“ dodal Julien pre espn.com.

„Bolo ťažké hrať bez Zdena. Sme radi, že sa vrátil. Nebojím sa, že by nevládal. On je ako ťažný kôň, v pohode môže hrať 30 až 40 minút,“ doplnil obranca Tomáš Kaberle.

Na začiatku zápasu sa stal aj jeden nečakaný moment, keď Chára naskočil zo striedačky za svojim kolegom z obrany Dennisom Seidenbergom, ale na ľade sa zabudol Andrew Ference. Boston tak dostal trest za príliš veľa hráčov na ľade.

„Spravili sme chybu, s Andrewom sme sa nevideli. On ostal na ľade, ja som na neho naskakoval, to sa stáva,“ komentoval situáciu slovenský obranca pre boston.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Bostonu: Bez Cháru sme zraniteľnejší